Meniu

Augmentare pometi

Actualizat pe:

Pometii proeminenti pot schimba intregul aspect al unei persoane, asa ca multa lume este tentata sa apeleze la o augmentare a pometilor pentru a-si mentine tineretea.

Odata cu trecerea timpul, pometii sunt cei care simt primele semne ale imbatranirii. Datorita evolutiei tehnologiei au aparut tot felul de tehnici al caror scop este de a opri procesul de imbatranire. Multe din aceste tehnici implica utilizarea acidului hialuronic.

Cantitatea de acid hialuronic folosit pentru a remodela pometii este foarte importanta, asa ca pacienta trebuie sa aiba grija in momentul in care alege. Prea mult acid ii va oferi un aspect care nu se potriveste deloc cu restul fetei.

Cum decurge prima sedinta din tratamentul de augmentare a pometilor

Medicul chirurg care se va ocupa de tratamentul de augmentare a pometilor trebuie sa fie informat cu privire la trei aspecte esentiale: mai intai, daca pacienta are deja planificate alte tratamente similare si care sunt ele mai exact. Injectarea acidului hialuronic le poate influenta in mod negativ, asa ca e bine ca toata lumea sa fie constienta de efectele pe care le-ar putea avea.

Un alt lucru important pe care chirurgul trebuie sa il cunoasca este legat de medicamentele pe care le ia pacienta. Unele pot creste riscul de infectare al zonei tratate, asa ca trebuie evitate. Alte medicamente pot influenta procesul de coagulare al sangelui – astfel de medicamente sunt ibuprofenul si aspirina – ceea ce duce la cresterea riscului aparitiei de vanatai in zona care urmeaza sa fie injectata.

Anestezia folosita este cea locala. Numarul redus de intepaturi reduce totodata riscul aparitiei de vanatai sau hematoame, ceea ce imbunatateste aspectul pacientei.

Interventia nu este nici de lunga durata; atunci cand medicul este priceput si nu apar complicatii neprevazute, procesul dureaza undeva intre 45 de minute si o ora.

Pret si perioada de recuperare de dupa o interventie de augmentare pometi

Printre serviciile incluse cel mai des in pretul interventiei de augmentare pometi se afla consultatia care precede tratamentul propriu-zis si analiza faciala, substanta folosita, care este de obicei acidul hialuronic, anestezia, procedura si consultatiile care vor urma sa fie efectuate pe timpul perioade de recuperare a pacientei. In cazul in care apar vanatai la nivelul fetei, se poate folosi o crema hidratanta sau o compresa rece.

In primele zile din perioada de recuperare pacienta trebuie sa evite exercitiile fizice intense. Ele vor fi introduse in mod gradual dupa o perioada mai lunga de timp. Nici bauturile alcoolice nu trebuie consumate in mod excesiv.

Activitati care presupun expunerea la soare sau la frig intens, la sauna, trebuie evitate timp de o saptamana. Pentru a nu exista niciun fel de disconfort, in noaptea de dupa interventie, pacientei ii este recomandat sa doarma cu fata in sus.

Cu privire la durata rezultatelor, ele se vor putea vedea in continuare chiar si dupa 2 ani, daca indicatiile primite de la chirurg sunt urmate cu exactitate. Tipul de acid hialuronic are si el un rol important. Daca efectele incep sa dispara, pacienta se poate intoarce la clinica pentru o reimprospatare a tratamentului.