Meniu

Simptome infarct barbati

Actualizat pe:

Nu de puține ori, se crede că există o diferență între simptomele de infarct la femeie și la bărbat. Această idee nu este în totalitate greșită, deoarece femeilor pot avea anumite simptome pe care bărbații nu le resimt la același nivel. În prezent, se va discuta despre simptome infarct bărbați și simptome preinfarct bărbați, pentru a înțelege mai bine diferențele și asemănările.

Simptomele pot varia de la o persoană la alta și chiar de la un episod la altul la aceeași persoană. Unele apar brusc, iar altele anunță din timp. Cu toate acestea, există câteva semne comune ale atacurilor de cord la bărbați.

Simptome infarct bărbați

Durerile în piept

Acesta este cel mai frecvent simptom al unui atac de cord, atât la bărbați, cât și la femei. De cele mai multe ori, începe încet, cu o durere sau un disconfort ușor. Poate apărea brusc sau poate apărea treptat. De asemenea, intensitatea durerii poate fi mica, moderată sau intense, de asemenea, de la început sau poate crește în intensitate treptat sau rămâne la intensitatea inițială. 

Durerea în piept ca simptome infarct bărbați poate apărea la efort de intensitate mare, moderată sau mică, în funcție de gravitatea problemei cardiace sau poate apărea inclusiv în repaus, aceasta fiind forma cea mai gravă dintre toate. 

Totodată, durerea în piept poate apărea la frig (când ieșiți afară iarna în aerul rece) sau pe caniculă.

Nu întotdeauna, durerea în piept poarte iradia ca semne infarct bărbați. Iradierea poate avea loc în gât, mandibulă, în spate între omoplați sau la nivelul membrului superior stâng.

Senzație de disconfort sau presiune în piept

Durerea poate fi resimțită ca o senzație de “plenitudine”, de apăsare sau de presiune. Poate fi confundată chiar cu arsurile la stomac. Disconfortul apare adesea în partea stângă sau în centrul pieptului. Senzația poate dura mai mult de câteva minute sau poate apărea și dispărea.

Aceste senzații pot înlocui în totalitate senzația de durere sau pot coexista cu durerea în piept.

Senzație de lipsă de aer

Senzația de lipsă de aer sau dispneea numită medical, face parte din categoria de simptome infarct bărbați, dar nu din cele neapărat specifice lor, deoarece femeile conform studiilor simt mai des lipsă de aer.

Această lipsă de aer din categoria de semne infarct bărbați poate apărea din cauza durerii, din cauza lichidului acumulat în plămâni, dar și din cauza anxietății sau a efortului depus.

Tusea

Din categoria de simptome infarct bărbați este și tusea care acompaniază senzația de lipsă de aer. Tusea apare de obicei ca reacție a lipsei de aer.

Senzația de oboseală fără motiv este un alt semn comun. S-ar putea să vă simțiți și anxios.

Greața și vărsăturile sunt mai puțin frecvente la bărbați decât la femei. Unii oameni spun că se simt amețiți. Un alt semn posibil este apariția transpirației reci sau senzația de amorțire în membrul superior stâng.

Cu cât aveți mai multe simptome, cu atât este mai probabil să aveți un atac de cord. Dar țineți cont de faptul că este posibil să nu aveți niciun simptom. Acestea se numesc atacuri de cord silențioase și sunt mai frecvente cu cât sunteți mai în vârstă sau dacă aveți diabet.

Simptome preinfarct bărbați

Preinfarctul este angina instabilă – adică durerea în piept care apare atunci când nu efectuați niciun efort fizic. Din categoria de simptome preinfarct bărbați fac parte toate simptomele menționate anterior. Diferența este că în caz de infarct, simptomele nu dispar atât de repede.

De reținut

În caz că vă gândiți la preinfarct simptome bărbați și infarct miocardic simptome bărbați, trebuie să știți că acestea sunt comune. Toate cele menționate mai sus pot exista în ambele cazuri. Diferența dintre ele este faptul că în infarct de obicei durerea și simptomele per total sunt mai severe și cedează mai greu. Indiferent de situație, la primele simptome apărute, solicitați imediat ambulanța!