Meniu

Bichectomie

Actualizat pe:

Datorita evolutiei tehnicilor medicale, in prezent orice parte a corpului poate fi retusata astfel incat oamenii sa obtina aspectul pe care il doresc, dar putini sunt cei care au auzit despre operatia de bichectomie si care este rolul acesteia.

Trasaturile fetei sunt cele care fac oamenii diferiti si unici, dar unii dintre ei sunt nemultumuiti de unele dintre trasaturile lor. Un aspect legat de fizionomie care reprezinta un motiv de nemultumire pentru multi oameni este forma fetei, data de acumularile de grasime din obraji. Tocmai aceste aspect il corecteaza operatia de bichectomie.

Cum se realizeaza operatia de bichectomie?

Obrajii voluminosi, care au un continut mai mare de grasime, nu sunt specifici numai persoanelor cu un surplus de kilograme, ci si oamenilor cu o greutate normala, acestia fiind si cei care apeleaza cel mai des la operatia de bichectomie.

Bichectomia este operatia estetica de sculptare si subtiere a fetei prin eliminarea tesutului adipos care este situat, in mod natural, in zona de mijloc a obrajilor. Acest tesut este cel care face ca, in timp, chipul sa capete un aspect trist si imbatranit, deoarece are tendinta de a atarna, sub actiunea gravitatiei.

De aceea, oamenii care doresc sa isi remodeleze fata, fara a apela la foarte multe interventii estetice, pot alege operatia de bichectomie. Aceasta poate fi realizata atat sub anestezie locala, cat si sub anestezie totala, in functie de preferintele pacientului sau de recomandarile medicului plastician.

Bichectomia este insa o operatie chirurgicala relativ simpla, care presupune realizarea unei incizii la nivelul cavitatii bucale, prin care sunt extirpate pungile de grasime din obraji. Incizia este una de mici dimensiuni, pentru inchiderea careia se folosesc suturi absorbabile, si se vindeca in aproximativ 7 zile de la interventie.

Cat dureaza si in ce consta perioada de recuperare dupa operatia de bichectomie?

Un aspect pe care trebuie sa il cunoasca oamenii inainte de a fi supusi unei interventii de bichectomie este faptul ca, in prima saptamana dupa interventie, vor aparea echimoze si tumefiere la nivelul acestora. De asemenea, se poate observa ca obrajii au tendinta de a se „rigidiza” in aceasta perioada.

Perioada de recuperare este una relativ scurta, dupa aproximativ 3-5 zile, pacientii putand reveni la activitatile obisnuite. Totusi, un repaus vocal este recomandat in perioada de recuperare, deoarece are un efecte benefic asupra procesului.

In ceea ce priveste medicatia, medicul plastician va prescrie atat medicamente pentru ameliorarea durerii, desi va fi una suportabila, cat si antibiotice pentru a reduce riscurile de aparitie a unor infectii.

Despre o recuperare completa sa poate vorbi insa dupa o perioada de 6 pana la 8 saptamani. Astfel ca recomandarile referitoare la evitarea activitatilor fizice si dormitul cu capul intr-o pozitie inalta, trebuie respectate in toata aceasta perioada.

La incheierea perioadei de recuperare vor fi vizibile si efectele interventiei de bichectomie, adica o fata mai bine conturata, cu pometi ridicati si un aspect definit al obrajilor, oferind un aspect intinerit.

In concluzie, procedura de bichectomie se adreseaza tuturor persoanelor care isi doresc o reconturare a fetei, indiferent daca sun femei sau barbati.