Meniu

Cantoplastie

Actualizat pe:

Multe persoane ajung sa considere interventia de cantoplastie, fie in momentul in care inainteaza in varsta, fie chiar din tinerete. Aspectul neplacut din zona ochilor poate rezulta din pierderea elasticitatii odata cu imbatranirea pielii, sau poate fi vorba de o cauza genetica ce putea fi oprita, indiferent de masurile luate.

Denumirea interventiei vine din limba greaca, unde kanthos inseamna unghiul ochiului. De aici se intelege faptul ca zona principala de care se va ocupa operatia este coltul ochiului pacientei si nu intreaga ei forma, ceea ce trebuie luate in considerare de persoanele interesate, inainte de a programa o astfel de interventie.

De ce apeleaza lumea la cantoplastie si ce trebuie sa stii despre primul consult cu un medic?

Cele mai multe persoane care apeleaza la operatia de cantoplastie o fac pentru a schimba forma ingusta a ochilor, sau pentru a muta locatia colturilor exterioare cu cativa centimetri mai sus. Unii oameni au nevoie de procedura pentru a repara rezultatele unei interventii anterioare, care nu a iesit asa cum si-ar fi dorit ei. De aceea, este important ca medicul sa aiba toate detaliile.

Candidatul perfect pentru interventie este cel care niste pleoape cu aspect lasat si isi doreste sa rectifice acest lucru. Cei care sunt cu adevarat deranjati de forma ochilor pe care ii au, incat nu se mai pot bucura de cum ies in poze nu trebuie sa sufere in tacere si trebuie sa gaseasca o metoda sigura prin care vor scapa de acest stres. Cantoplastia poate fi raspusul la toate problemele.

La primul consult cu medicul chirurg, va fi analizata forma ochilor si vor fi discutate tot felul de amanunte cu privire la desfasurarea procesului. Aici se va decide daca interventia de cantoplastie este alegerea potrivita, sau daca persoana in cauza ar trebui sa se orienteze catre altceva. Dupa aceea, medicul va schita forma ideala a ochilor.

Perioada de recuperare dupa cantoplastie – cele mai importante amanunte

Se poate vorbi despre o recuperare completa dupa operatia de cantoplastie la un interval de timp de 2-4 saptamani dupa procedura. Pentru a nu exista niciun fel de problema in aceasta perioada, pacienta trebuie sa urmeze cu atentie sfaturile medicului care s-a ocupat de problema ei. Altfel, exista sanse sa aiba nevoie de o noua interventie.

Cel mai important lucru de care trebuie sa tina cont este sa nu-si forteze ochii, ceea ce inseamna ca timpul petrecut la televizor, pe telefon sau citind trebuie redus pe cat posibil, iar daca se poate, chiar eliminat din rutina unei persoane pe toata perioada de recuperare. In acest fel, ea va stii ca ochii ei se vindeca intr-un mod optim.

In concluzie, forma ochiilor este foarte importanta, deoarece poate afecta cu usurinta fizionomia unei persoane. Cei care considera ca o cantoplastie le-ar imbunatati in mod semnificativ aspectul fetei pot sa se programeze la un consult cu un medic chirurg cu experienta in domeniu, unde vor discuta toate detaliile necesare pentru a-si transforma dorinta in realitate.