Meniu

Chirurgie plastica degete

Actualizat pe:

Zonele corpului asupra carora se poate interveni chirurgical sunt foarte multe, fie ca este vorba despre o reconstructie sau despre o corectare a unei imperfectiuni, mai putin cunoscute sunt insa interventiile de chirurgie plastica la degete.
Acest tip de interventii fac parte, de fapt, din sectiunea de chirurgie plastica a mainii si este vorba, mai exact, de operatia degetului in resort, care din cauza unor activitati profesionale care presupun folosirea intensa a degetelor si a uzurii zilnice, au dus la inflamarea acestora si chiar acumularea de lichid, determinand, intr-un stadiu avansat, blocarea acestora.

Care sunt situatiile care au nevoie de o interventie specifica chirurgiei plastice a degetelor?

Degetul in resort este numai una dintre situatiile in care se impune o interventie de chirurgie plastica a degetelor. In aceeasi categorie sunt incluse si traumatismele de la nivelul tendoanelor sau fracturi ale degetelor, pentru care este necesara o operatie chirurgicala in vederea redarii mobilitatii si functionalitatii degetelor.
Cu toate ca afectiunea de deget in resort este asociata cu imbatranirea si degradarea articulatiilor, persoane de toate varstele pot fi afectate, fie din cauza unor inflamatii ale articulatiilor degetelor, fie ca urmare a unui accident.
In ceea ce priveste acest tip de interventie chirurgicala plastica, operatia este una de scurta durata, care poate fi facuta sub anestezie locala. Astfel ca si recuperarea pacientului este una mai usoara si rapida, degetul recapatandu-si in totalitate functionalitatea.
De asemenea, o alta operatie de chirurgie plastica de la nivelul degetelor este si ce care are rolul de a trata maladia Dupuytren. Aceasta maladie se caracterizeaza prin aparitia unui nod dureros in palma, care in timp poate duce la retragerea degetului cel mai apropiat catre palma si imposibilitatea de a-l mai indrepta. Pe langa faptul ca este inestetic si deloc practic, adesea aceasta maladie poate fi insotita si de durere.
Desi exista solutii de tratament nechirurgicale, in cazul unor stadii avansate, cea mai potrivita este interventia de chirurgie plastica a degetelor, pentru indepartarea portiunii de tendon afectata si corectarea pozitie degetului. Ulterior, pacientul va avea nevoie de un program de recuperare ce consta in exercitii de fizio-kinetoterapie.
Exista chiar si interventii chirurgicale la nivelul degetelor, cu rol estetic, care vizeaza in special degetele de la picioare. Acestea sunt cele de liposuctie, pentru corectarea formei degetelor si imbunatatirea aspectului estetic al acestora.

Cat costa o interventie de chirurgie plastica la degete?

Tinand cont de diversitatea de tipuri de operatii si interventii de chirurgie plastica de la nivelul degetelor, este imposibil de mentionat un anumit cost pentru aceste operatii. Fiecare tip de interventie presupune anumite proceduri si au complexitati diferite ceea ce determina, implicit, costuri diferite.
In plus, trebuie luat si in considerare aspectul particular al fiecarui caz in parte, in functie de care medicul plastician va stabili costurile exacte ale interventiei. De exemplu, in cazul operatiei chirurgicale pentru degetul in resort, costurile sunt in jurul sumei de 400 de euro, pentru maladia Dupuytren, in jurul sumei de 5.000 de lei, pe cand in cazul unui traumatism, pretul poate porni de la 3.500 de lei.
In concluzie, chirurgia plastica a degetelor este o ramura a chirurgiei mainii, care are propriile proceduri si costuri.