Meniu

Chirurgie plastica faciala

Actualizat pe:

Chirurgia estetica se adreseaza mai multor zone ale corpului, insa chirurgia estetica faciala este una dintre cele mai populare tipuri de chirurgie plastica, la care pot apela atat femeile, cat si barbatii. Popularitatea acestui tip de interventii chirurgicale a crescut, in special, in ultimii ani, atat ca urmare a promovarii acestora de numeroase persoane publice, cat si a preturilor care au devenit accesibile pentru un public mai larg.
Operatiile chirurgicale estetica au ca obiectiv corectarea unor imperfectiuni si imbunatatirea aspectului fizic al oamenilor.

Care sunt cele mai cunoscute proceduri si operatii de chirurgie estetica faciala?

Interventiile de chirurgie esetica faciala pot fi invazive si minim invazive, cu efecte temporare sau permanente. De aceea, este extrem de important ca medicul care se va ocupa de efectuarea unor astfel de proceduri sa fie unul profesionist si cu experienta, pentru ca rezultatele finale sa fie cele visate.
Astfel ca unele dintre cele mai cunoscute proceduri si interventii de chirurgie estetica faciala sunt cele de augumentare a buzelor, de rinoplastie sau de lifting facial. Fiecare dintre aceste proceduri pot fi efectuate atat printr-o operatie chirurgicala, cat si printr-o interventie minim invaziva.
Pentru augumentarea buzelor, cea mai des folosita metoda este prin injectarea de acid hialuronic in buze, astfel incat sa se obtina rezultatul dorit, fiind suficienta anestezia locala. Este vorba deci despre o interventie estetica minim invaziva.
Cand vine vorba insa despre rinoplastie sau lifting facial, chirurgia estetica vizeaza anumite interventii chirurgicale complexe, pentru care pacientii au nevoie atat de anestezie generala, cat si de o anumita perioada de recuperare post-interventie.

Ce alte interventii de chirurgie estetica faciala mai pot fi realizate?

Diversitatea de operatii specifice specialitatii de chirurgie estetica faciala este una foarte mare, fiind vizate aproape toate elementele fetei, de la ten si nas, pana la pleoape, barbie, urechi, pometi.
Prin urmare, in lista de interventii a unei clinici de infrumusetare si chiurugie estetica se pot regasi si urmatoarele operatii chirurgicale:
– Blefaroplasia – desi asemanarea cu termenul de „rinoplastie” – care este mai cunoscut si se refera la corectarea formei nasului – operatia de blefaroplastie este mai putin cunoscuta, dar nu mai putin dorita, deoarece aceasta se refera la operatia de ridicare sau corectarea pleoaplelor;
– Otoplastia – in schimb, otoplastia vizeaza urechile si consta in corectarea pozitiei acestora;
– Genioplastia – o alta ionterventie specifica chirurgiei estetice faciale este cea de genioplastie, care este, de fapt, operatia chirurgicala de refacere a barbiei;
– Liftingul de sprancene – operatia de lifting se poate face atat la nivelul intregii fete, cat si numai la anumite zone ale acesteia cum ar fi sprancenele, care vor reintineri chipul, dar chiar si la nivelul barbiei sau gatului mai poate fi efectuata aceasta interventie estetica.
Cei care nu sunt multumiti de forma fetei lor, desi kilogramele in plus nu exista, pot apela la operatia de liposuctie, care se solicita mai ales in cazul barbiei duble, cauzate de asa-cunoscuta gusa.

In concluzie, chirurgia estetica faciala este o ramura a chirurgiei plastice si estetice, care vizeaza in mod special imbunatatirea aspectului fizic.