Meniu

Frenoplastie laser

Actualizat pe:

Frenoplastia cu laser este o interventie chirurgicala realizata de medicul urolog, care are ca scop prelungirea frenului penian, denumit si ata, de la nivelul organului sexual masculin. O multime de barbati se confrunta cu un fren penian ori prea scurt, ori prea strans, ceea ce le provoaca o senzatie neplacuta sau chiar sangerari in momentul in care au erectie. Durerile cele mai neplacute sunt cele resimtite chiar in timpul actului sexual.

Din fericire, frenoplastia este interventia prin care barbatii isi pot ameliora cu succes problema aflata la nivelul penisului. Frenul penian (sau ata) este cel care se rupe in mod natural in timpul actului sexual, insa, exista multe cazuri de barbati la care acesta ramane intact si, daca nu are dimensiunea potrivita, poate provoca dureri in timpul erectiei.

Ce conditii trebuie sa fie respectate in procedura de recuperare dupa frenoplastia cu laser?

Pacientii care opteaza pentru procedura de frenoplastie cu laser, trebuie sa se asigure ca respecta toate conditiile si indicatiile oferite de medicul specialist, astfel incat totul sa decurga in parametri optimi si sa nu apara nicio forma de complicatie. Este important de mentionat si faptul ca, datorita folosirii laserului, nu sunt necesare firele de sutura, care ar afecta aspectul estetic. Astfel, dupa ce are loc interventia, zona se poate vindeca armonios.

Printre lucrurile care trebuie sa se cunoasca cu privire la procedura de recuperare dupa frenoplastia cu laser la pret accesibil se numara si:

  • recuperarea rapida – pacientii care au trecut prin interventia de frenoplastie cu laser, au sanse de a se recupera rapid, mai ales daca urmeaza cu strictete indicatiile medicului specialist;
  • gradul de durere resimtit – exista multi pacienti care nu manifesta nicio forma de durere, insa exista si cei care experimenteaza un nivel scazut de disconfort. Partea buna este ca nimeni nu se confrunta cu dureri insuportabile care sa le afecteze buna desfasurare a activitatilor obisnuite, de zi cu zi;
  • importanta sfaturilor medicului specialist – este esential ca pacientii sa tina cont de sfaturile medicului specialist, astfel incat vindecarea sa fie uniforma si rapida. In cazul in care experimenteaza dureri sau un nivel ridicat de disconfort, medicul poate sa recomande un tratament antiinflamator;
  • posibilitatea experimentarii sangerarilor – dupa interventie, exista posibilitatea ca unii pacienti sa se confrunte cu sangerari sau chiar cu probleme in momentul urinarii, insa, din fericire, acestea sunt exceptii.

Cum poti sa fii precaut dupa interventia de frenoplastie cu laser?

Dupa procedura de frenoplastie cu laser, este recomandat ca barbatii sa nu mai desfasoare activitati sexuale pentru cel putin trei saptamani. Intreaga zona trebuie sa fie lasata sa se vindece in mod corespunzator, pentru a nu exista riscul formarii iritatiilor. De asemenea, medicii recomanda evitarea activitatilor fizice, cum ar fi sporturile de performanta sau sala, pentru aproximativ 7 zile de la interventie. Pe langa aceste sugestii, este important sa se acorde o atentie speciala si igienei.

Prin urmare, frenoplastia cu laser este o metoda luata in considerare de multi barbati pentru prelungirea frenului penian, cu o perioada scurta si nedureroasa de recuperare.