Interventia la care pot sa apeleze femeile care nu sunt multumite de dimensiunea bustului lor, pentru ca si-ar dori sani mai mari, este cea de mamoplastie de augmentare. Toti oamenii isi doresc ca aspectul corpului lor sa fie unul armonios, care sa-i faca sa se simta mai bine in legatura cu propria persoana, motiv pentru care multi dintre ei apeleaza la interventii estetice.
Pacientele care intentioneaza sa treaca prin aceasta interventie vor trebui sa plece de la niste asteptari realiste. Chiar daca pare o solutie rapida, procedura nu le va rezolva toate problemele, iar daca nu sunt 100% sigure in privinta ei, exista o sansa sa ajunga sa regrete ca au facut-o mai tarziu in viata. Daca ajung in situatia in care se decid sa inverseze efectele operatiei, nu exista siguranta ca sanii se vor intoarce la forma lor initiala.
In ce consta operatia de mamoplastie de augmentare?
Interventia de mamoplastie de augmentare se poate realiza prin mai multe tehnici: unele femei aleg varianta maririi sanilor cu implant mamar, in timp ce altele opteaza pentru marire cu grasime proprie. Cea de-a doua tehnica implica efectuarea unei alte interventii chirurgicale, cea de lipoaspiratie, prin care medicul chirurg face rost de cantitatea de grasime de care are nevoie pentru operatie tot de la pacienta.
Femeile care aleg prima metoda, cea de augmentare a sanilor cu implant, vor avea mai multe optiuni din care sa aleaga in ceea ce priveste forma implantului. Cele mai multe merg pe varianta implantului cu forma rotunda, dar pentru a obtine un aspect natural, implantul cu forma anatomica o sa fie mult mai potrivit.
De cele mai multe ori, operatia o sa fie finalizata dupa o ora, dar sunt si situatii in care medicii chirurgi se confrunta cu un caz dificil si vor avea nevoie de mai mult timp. Indiferent de cat dureaza interventia, anestezia folosita este cea generala.
La ce trebuie sa fii atenta cand te vindeci dupa interventia de mamoplastie de augmentare?
Cand vine vorba de indicatii pentru o vindecare cat mai corecta in urma mamoplastiei de augmentare, cea mai potrivita persoana cu care pacienta poate sa vorbeasca este medicul chirurg care s-a ocupat de operatie. El cunoaste cel mai bine cazul, asa ca ii va putea da niste sfaturi care sa o ajute pe masura ce corpul ei se vindeca si se obisnuieste cu noile schimbari.
Exista un sutien chirurgical special conceput pentru persoanele care si-au facut mamoplastie de augmentare, care asigura pozitia implanturilor mamare. Este recomandat ca pacientele sa poarte un astfel de sutien pe parcursul perioadei de vindecare.
Activitatile solicitante, precum exercitiile fizice, vor trebui evitate pentru o perioada de timp, pentru a nu pune in pericol pozitia implanturilor. Momentul ideal in care o persoana se va putea intoarce la munca o sa depinda foarte de mult de activitatea pe care o desfasoara la job.
Concluzii
Prin urmare, exista mai multe tehnici ce pot fi folosite pentru a efectua operatia de mamoplastie de augmentare, iar alegerea celei mai potrivite se va putea face in timpul consultului initial cu medicul chirurg.