Meniu

Mamoplastie reductie

Actualizat pe:

Interventia la care persoanele pot apela atunci cand isi doresc sa-si reduca dimensiunea sanilor poarta numele de mamoplastie de reductie. Exista situatii in care medicii recomanda procedura barbatilor cu ginecomastie, asa ca nu este vorba de o operatie dedicata in mod exclusiv femeilor.

La femei, candidata perfecta pentru interventia de mamoplastie de reductie este cea care intampina dificultati in viata de zi cu zi din cauza marimii sanilor, precum durerile de spate, de umeri, sau care se confrunta cu asimetrii mamare. Motivatia din spatele deciziei, impreuna cu alte detalii relevante, vor fi discutate in cadrul primului consult de la clinica de chirurgie.

Prima consultatie cu medicul chirurg reprezinta totodata si un moment prielnic pentru pacienta sa aduca in discutie toate curiozitatile pe care le are cu privire la interventie. Prin intermediul intrebarilor si raspunsurilor, ea isi va face o idee despre modul in care se va desfasura operatia si ce asteptari trebuie sa aiba in perioada de recuperare.

Cum se desfasoara interventia de mamoplastie de reductie?

Tipul de anestezie folosit pe durata operatiei de mamoplastie de reductie este cea generala, iar perioada necesara pentru finalizarea ei o sa difere de la un caz la altul. Excesul de grasime, piele si tesut mamar o sa fie inlaturat in timpul interventiei, iar chirurgii ii vor oferi sanului o forma cat mai placuta, de care pacienta sa se poata bucura.

In momentul in care aleg data la care urmeaza sa aiba loc operatia, pacientele trebuie sa evite perioada de ciclu menstrual. De asemenea, anticonceptionalele cresc riscul de complicatii, asa ca vor trebui oprite cu cateva saptamani inainte de interventie.

Exista sansa ca la mamoplastia de reductie, pretul sa difere de la o clinica la alta. Acest lucru depinde si de ofertele de la clinica respectiva, pentru ca unele dintre ele includ in pret mai multe servicii, precum consultatia de dinainte de tratament si masuratorile, spitalizarea, bustiera pe care va trebui sa o poarte pacienta, controalele si pansamentele postoperatorii.

Ce trebuie sa stii despre perioada de recuperare dupa mamoplastia de reductie?

Persoanele care trec prin interventia de mamoplastie de reductie vor avea nevoie de cel putin o zi de spitalizare pentru a se recupera, uneori chiar de doua, daca este vorba de un caz complex. Pentru ca durerea din primele zile sa nu reprezinte o problema pentru pacienti, ei vor urma un tratament analgezic. Vindecarea completa va avea nevoie de cel putin 45 de zile.

Aspectul cicatricilor o sa sufere mai multe transformari in timpul perioadei de vindecare, asa ca pacientii nu trebuie sa sperie in momentul in care vad culoarea rosie a liniilor unde au fost realizate inciziile. Ele vor deveni albe, iar cele mai multe cazuri, vor fi greu de observat cu ochiul liber. Culorea si forma finala se va putea vedea dupa un an de la interventie.

Concluzii

In cele din urma, mamoplastia de reductie are potentialul sa fie solutia perfecta pentru femeile care se confrunta cu diverse dureri din cauza dimensiunii sanilor, dar chiar si pentru barbatii care au probleme cu cantitatea in exces de grasime din zona respectiva.