Meniu

Mamoplastie

Actualizat pe:

Interventia chirurgicala prin care se poate modifica dimensiunea sanilor unei paciente poarta numele de mamoplastie. Femeile care vor sa-si mareasca sanii vor opta pentru mamoplastia de augmentare, in timp ce pentru micsorarea lor, se va efectua mamoplastia de reductie. Cel mai important lucru este ca la final de interventie sa fie multumite de noul lor aspect.

Pentru cei ce se intreaba ce este mamoplastia de reductie si de ce o aleg pacientele, exista mai multe motive care pot determina o persoana sa-si schimbe dimensiunea sanilor si nu toate tin de estetic. La unele competitii sportive, un bust voluminos le poate dezavantaje pe concurente, iar ele nu vor avea o performanta la fel de buna ca celelalte.

In acelasi timp, la polul opus, femeile cu sani mici se pot simti de parca nu sunt suficient de feminine, ceea ce le poate pune in pericol stima de sine. Pentru a scapa de acest sentiment, ele aleg sa apeleze la procedura de marire a sanilor.

Ce trebuie sa stii despre mamoplastia de augmentare?

Pentru mamoplastia de augmentare, marimea ideala pentru implant se va alege impreuna cu medicul chirurg, astfel incat noua dimensiune sa nu-i provoace o senzatie de disconfort pacientei pe viitor. Indiferent de preferinte, aspectul cel mai important nu o sa fie marimea, ci forma, care poate sa fie rotunda sau anatomica, numita si lacrima.

Chiar daca in general, timpul alocat operatiei este de o ora, el poate suferi modificari in functie de complexitatea cazului cu care are de-a face un medicul chirurg, Primul control se va realiza la o saptamana dupa operatie, iar al doilea dupa doua saptamani. In cadrul lor se va observa daca zona in care a fost efectuata operatia are parte de o vindecare corecta.

In situatia in care o persoana nu este multumita de forma pe care a obtinut-o in urma interventiei, exista posibilitatea de trece printr-o noua interventie, care sa indrepte lucrurile. Cele mai multe paciente sunt fericite cu rezultatul obtinut, asa ca nu vor trebui sa-si faca griji in legatura cu acest aspect, ci se vor putea bucura de noua forma a corpului lor.

Dar despre mamoplastia de reductie?

In privinta mamoplastiei de reductie, interventia este destul de complexa, asa ca poate dura 3-4 ore, dar se poate si prelungi, in functie de caz. Procedura are pontetialul sa imbunatateasca atat starea fizica a unei paciente, cat si pe cea psihica. Pentru ca sanii sa se vindece intr-o maniera optima, pacientele vor avea nevoie de foarte multa odihna.

Exista multe intrebari legate de mamoplastie: ce este, cat costa, la ce trebuie sa aiba grija pacientele in perioada de dinainte de operatie si in cea de dupa etc. In functie de particularitatile fiecarei persoane, medicii chirurgi vor avea alte indicatii, asa ca pentru a afla un raspuns concret la aceste intrebari, o prima consultatie la o clinica de chirurgie este cea mai buna solutie.

In concluzie, indiferent ca o persoana isi doreste o mamoplastie de augmentare sau de reductie, trebuie sa se gandeasca foarte bine la riscurile cu care vine la pachet o astfel de interventie.