Meniu

Mastopexie implant

Actualizat pe:

Varsta, sarcina, alaptarea si fluctuatiile de greutate, pot duce la lasarea sanilor, ceea ce reprezinta un complex pentru unele femei, dar pentru care exista o solutie eficienta si anume mastopexia, cu implant sau fara.
Mastopexia este o operatie chirurgicala de lifting a sanilor, prin intermediul careia se urmareste modificarea formei acestora. Pentru cele care isi doresc insa exista posibilitatea ca aceasta interventie sa fie combinata cu cea de augumentare a sanilor, pacientele beneficiind astfel de o mastopexie cu implant.

Cand se recomanda si care sunt avantajele operatia de mastopexie cu implant?

In general, pacientele care apeleaza la operatia de mastopexie cu implant sunt cele care se confrunta cu sani lasati, dar pe langa ridicarea acestora isi doresc si o crestere a cupei. In plus, mastopexia este solutia si pentru femeile care au sanii asimetrici sau cele ale caror areole si-au schimbat forma, pozitia sau dimensiunea.
In timpul unei astfel de interventii, medicul chirurg indeparteaza pielea in exces – la fel ca in cazul oricari alte interventii de lifting – diferenta fiind ca ulterior se insereaza si implantul, in spatele glandei mamare.
In functie de tehnica de operare aleasa de medic si incizia este diferita. Aceasta poate fi periareolara – in jurul areolei – circumverticala, in care inciziei periareolare i se mai adauga si una verticala, catre santul submamar; in T inversat, similara celei circumverticale, numai ca mai are si o incizie pe santul submamar; sau lifting intern, care nu implica nici o cicatrice.
Dupa o astfel de interventie, pacientele se pot bucura de o imbunatatire a pozitiei sanilor si de o marire a acestora, obtinand astfel sani mai fermi si ridicati pentru un timp indelungat. Prin urmare si increderea in sine va fi mult imbunatatita.

Care sunt posibilele riscuri ale operatiei de mastopexie cu implant?

In cazul oricarei interventii chirurgicale pot exista si riscuri, ceea ce este valabil si in cazul operatieie de mastopexie cu implant. Pentru a preveni aparitia acestora, pacientele ar trebui sa respecte toate recomandarile post-operatorii ale medicului si sa poarte bustiera speciala conform indicatiilor acestuia.
Unele dintre efectele adverse usoare ale unei astfel de interventii sunt cicatricele, senzatia de amortire in jurul mamelonului, dar care va disparea de la sine in cateva saptamani.
In schimb, unele paciente se pot confrunta si cu alte efecte neplacute, cum ar fi infectii, deplasarea sau dezumflarea implanturilor, aparitia unor hematoame in jurul implanturilor. In oricare dintre aceste situatii s-ar afla, pacientele vor fi supuse unei noi interventii chirurgicale, pentru corectarea sau tratarea afectiunilor.
O reactie adversa specifica operatiei de mastopexie cu implant si care nu apare in cazul clasic de lifting mamar este contractura capsulara, care reprezinta existenta unor cicatrice sau tesut intarit in jurul implanturilor si care pot fi deranjante. In acest caz, solutia este inlocuirea implanturilor. Exista insa si contracturi capsulare moderate, care pot trece neobservate. Totusi, cea mai grava reactie a mastopexiei este necroza tesutului.

In concluzie, orice neplacere cauzate de aspectul sanilor poate fi corectata, iar operatia de mastopexie cu implant poate rezolva mai multe probleme printr-o singura interventie chirurgicala.