Meniu

Mastopexie

Actualizat pe:

Procedura de mastopexie, denumita si operatia de ridicare a sanilor, consta in schimbarea semnificativa a formei sanului, astfel incat sa aiba un aspect estetic placut. In sens restrans, mastopexia este o procedura chirurgicala care consta in procesul de reconstruire a sanului, care, cu trecerea timpului, a suferit modificari.

Indiferent ca e vorba despre variatiile de greutate sau de perioada de alaptare, sanii unei femei trec, inevitavil, prin diverse etape ale vietii, care pot provoca un aspect usor lasat. Din fericire, mastopexia are rolul de a ameliora forma sanului, prin procesul de repozitionare adecvata a glandei mamare.

Beneficiile pe care le obtii prin intermediul procedurii de mastopexie

Femeile care au de gand sa apeleze la ajutorul unui medic chirurg estetician pentru operatia de mastopexie, trebuie sa ia in considerare, totodata, si avantajele pe care le obtin si daca acestea corespund cu necesitatile lor. Astfel, printre beneficiile mastopexiei se numara si:

• ridicarea eficienta a sanilor – din cauza fluctuatiilor de greutate, a inaintarii in varsta, a sarcinii sau a procesului de alaptare, sanii sunt puternic influentati, tinzand sa se lase cu timpul. Din fericire, prin intermediul operatiei de mastopexie, excesul de tegument este eliminat in mod corespunzator, iar sanii isi vor putea recapata aspectul placut, atractiv;
• regenerarea sanilor – oricat de mult o femeie ar incerca sa isi pastreze forma zvelta a sanilor, cu trecerea timpului, se vor lasa in mod inevitabil. Din fericire, pentru recapatarea aspectului mult dorit, femeile pot apela cu incredere la inrterventia de mastopexie;
• stima de sine crescuta – femeile tind sa aiba o stima de sine scazuta din cauza sanilor lasati. Vestea buna este ca oricine poate ameliora acest aspect neplacut si descurajant prin intermediul operatiei de mastopexie.

In ce consta procedura de recuperare dupa interventia de mastopexie?

Fiecare pacienta trebuie sa fie constienta de faptul ca perioada de recuperare dupa operatia de mastopexie variaza in functie de multe aspecte (gradul de sensibilitate a pielii, capacitatea de autovindecare, complexitatea interventiei), insa, cel mai important sfat de care trebuie sa tina cont este cel oferit de medicul specialist. Procedura de recuperare consta in:

• experimentarea senzatiilor de disconfort la nivelul sanilor in primele doua saptamani;
• experimentarea echimozelor in primele 10-14 zile;
• evitarea bailor pentru o perioada; in schimb, se poate face dus, insa doar la 3-4 zile de la interventie;
• evitarea dormitului pe burta;
• purtarea unei bustiere speciale pentru minimum o luna de la interventia de mastopexie, atat ziua, cat si noaptea, care sa protejeze zona. Exista unii medici care recomanda purtarea acesteia chiar si doua luni;
• evitarea fumatului pentru cel putin doua saptamani de la interventie, pentru ca poate fi daunator in cadrul procesului de vindecare;
• evitarea ridicarii greutatilor pentru aproximativ 4-6 saptamani de la interventie, astfel incat rezultatele operatiei de mastopexie sa nu fie afectate sub nicio forma.

Prin urmare, pacientele care isi doresc sa aiba un bust atractiv, placut proportionat si corect pozitionat, pot apela cu incredere la procedura de mastopexie, care amelioreaza cu succes aspectul sanilor lasati.