Meniu

Micsorare sani pret

Actualizat pe:

Operatia de marire a sanilor este una dintre cele mai solicitate, dar exista si numeroase situatii in care femeile pot avea nevoie de o operatie de micsorare a sanilor. Cu toate ca unii oameni se pot intreba de ce si-ar dori o femeie sani mai mici, in realitate, sanii mari pot fi foarte incofortabili si pot provoca si dureri de spate.

Daca in cazul sanilor mici exista si numeroase trucuri pentru a parea mai voluminosi, in cazul celor mari, micsorarea acestora nu se poate face decat prin intermediul unei interventii chirurgicale.

Situatiile in care femeile apeleaza la o operatie de miscorare a sanilor

Femeile care au sanii foarte mari – gigantomastie – sunt cele care apeleaza cel mai des la operatia de micsorare a sanilor, mai ales daca acestia le provoaca deja un disconfort major sau dureri puternice de spate, umeri sau ceafa.

Exista insa si alte situatii in care o astfel de interventie este foarte utila si chiar recomandata de catre medicii esteticieni. Astfel de situatii sunt femeile care se confrunta cu sani voluminosi, care nu sunt proportionali cu restul corpului, sanii sunt grei si lasati sau asimetrici, femeile se confrunta adesea cu iritatii in zona de sub sani, dimensiunile sanilor limiteaza desfasurarea de activitati fizice.

In oricare din aceste situatii s-ar afla femeile, cea mai eficienta solutie pentru acestea poate fi operatia de micsorare a sanilor, pretul acestei interventii fiind si el insa un aspect foarte important. Daca in cazul augumentarii sanilor, costurile acestora variaza in functie de mai multe criterii – forma si dimensiunea silicoanelor – in cazul interventiei de micsorare, tarifele au doar mici variatii, in functie de complexitatea cazului.

In ce consta operatia de micsorare a sanilor si procesul de recuperare?

O operatie de micsorare a sanilor se realizeaza numai sub anestezie generala si dureaza, intre 1 si 3 ore. La modul general, o astfel de interventie consta in eliminarea excesului de piele, a grasimii subcutanate si chiar o parte din tesutul mamar, pentru a se obtine o dimensiune a sanilor care sa fie potrivita cu proportiile corpului.

Variantele de realizare a operatiei de reductie mamara sunt tot atat de multe cate situatii in care este necesara o astfel de interventie exista. Tocmai de aceea, cand vine vorba despre interventia de reductie mamara, pretul nu este unul fix, acesta fiind direct proportionat cu complexitatea procedurii respective.

Ulterior, sanul va fi modelat, de multe ori fiind necesar sa se intervina si la nivelul areolei, atat pentru reducerea dimensiunii acesteia, cat si pentru ridicarea acesteia. Un aspect extrem de important de care femeile care doresc sa apeleze la o astfel de interventie trebuie sa stie ca dupa operatia de micsorare a sanilor, acestea nu mai pot alapta.

In ceea ce priveste recuperarea post-interventie, aceasta dureaza intre 4 si 6 saptamani, perioada in care pacientele vor fi nevoite sa poarte un sutine special, dar rezultatele vor fi vizibile abia dupa cateva luni. Totusi, in cel mult o saptamana, femeile pot reveni, treptat, la activitatile cotidiene obisnuite.

In concluzie, o operatie de micsorare a sanilor este foarte importanta atat pentru starea de bine a femeilor, cat mai ales pentru starea lor de sanatate.