Reconturare faciala

Actualizat pe:

Reconturarea faciala, procedura de rejuvenare aplicata la nivelul fetei, a capatat un nivel ridicat de popularitate in ultima vreme, datorita faptului ca pacientii au observat imbunatatiri semnificative si rezultate de lunga durata. Din fericire, nu este nici dureroasa, fiind o alternativa eficienta de luat in considerare de cei care isi doresc sa nu apeleze la interventiile chirurgicale estetice costisitoare. Se utilizeaza acidul hialuronic, care este integrat la nivelul mandibulei, cu scopul de a o contura eficient si de a-i crea un aspect atractiv.

Acidul hialuronic este, de fapt, regasit in mod natural in organism si este secretat cu scopul de a hidrata pielea in mod corespunzator. Cu trecerea timpului, odata cu inaintarea in varsta, cantitatea de colagen secretata nu mai este suficienta. Din fericire, exista o multime de proceduri estetice de reconturare faciala, care contribuie la intinerirea tenului.

Care este durata unei sedinte de tratament de reconturare faciala?

Procedura de reconturare faciala implica folosirea acidului hialuronic care este introdus la nivelul mandibulei si care contribuie semnificativ la procesul de intinerire a tenului. Din fericire, sedinta de tratament nu este de lunga durata, aceasta incadrandu-se cu succes intre 45-60 de minute, implicit cu timpul alocat aplicarii anesteziei.

Este important de mentionat faptul ca injectarea cu acid hialuronic se desfasoara treptat, astfel incat sa fie bine integrat in piele. Numarul de sedinte se determina, de asemenea, in functie de tipul de piele a pacientului si de felul in care rezultatele incep sa se vada. Vestea buna este ca medicul specialist este cel care isi da seama inca de la prima sedinta de tratament cu ce situatie se confrunta.

Care este durata rezultatelor obtinute in urma sedintelor de reconturare faciala?

Orice pacient isi doreste sa se bucure de efecte de lunga durata in ceea ce priveste procedura de reconturare faciala, astfel incat sa nu fie nevoit sa reaplice procesul de injectare cu acid hialuronic intr-un viitor apropiat.

Durata efectului obtinut in urma tratamentului depinde in functie de tipul de piele a pacientului. In cazul in care organismul sau metabolizeaza imediat acidul hialuronic, exista posibilitatea ca efectul obtinut sa aiba un nivel scazut de durata. De asemenea, important este si tipul de filler utilizat. De obicei, efectul variaza intre 6 si 24 de luni de la momentul aplicarii, perioada care este puternic influentata si de modul de intretinere.

Exista anumite exercitii si masaje faciale, care, daca sunt aplicate cu regularitate, au capacitatea de prelungi rezultatele reconturarii faciale. Astfel, este important sa se tina cont de indicatiile oferite de medicul specialist.

Din pacate, exista si cateva situatii in care procedura de reconturare faciala nu este recomandata:

  • atunci cand pacientul prezinta alergii la anumite componente folosite in serul de acid hialuronic;
  • atunci cand pacientul este diagnosticat cu diabet sau sufera de anumite probleme in ceea ce priveste coagularea sangelui;
  • atunci cand femeile sunt insarcinate sau se afla in perioada de alaptare.

Prin urmare, pacientii care isi doresc sa beneficieze de procedura de reconturare faciala, au posibilitatea de a apela la ajutorul medicului specialist, care este expert in practicarea acestei proceduri.