Aparat dentar culori: Care ti se potrivesc cel mai bine?

Actualizat pe:
Scris de Dr. Crina Pop

Culoarea aparatului dentar este importantă, iar datorită faptului că tratamentul ar putea dura mai multe luni și chiar ani, culorile benzilor pe care le alege o persoană pentru aparatul dentar sunt foarte importante. Fie că o persoană dorește o culoare care să complimenteze ținuta, pielea sau altceva, culoarea benzilor de la aparatul dentar poate oferi încredere în sine sau un aspect estetic.

Care este cea mai bună culoare pentru aparatul dentar?

Alegerea culorilor potrivite pentru aparatul dentar poate părea o sarcină descurajantă, dar dacă este luată drept o altă oportunitate de exprimare, poate fi foarte distractiv. Mulți băieți arată bine cu benzi pentru aparat dentar mai închise la culoare, în special verde vânător și albastru marin, în timp ce fetele selectează o schemă de culori mai strălucitoare, cum ar fi albastru mai deschis sau chiar auriu. Se poate opta pentru combinații de culori amuzante pentru a sărbători anotimpurile sau pentru a susține echipa sportivă preferată. De asemenea, se poate asorta culoarea ochilor. Există însă și alte lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când este selectată o schemă de culori pentru aparatul dentar. Adulții ar putea dori să ia în considerare o paletă mai discretă, mai ales dacă se duc la serviciu. 

Dacă o persoană nu este sigură ce culori de aparat dentar își dorește, există multe opțiuni și acestea pot fi schimbate oricând la următoarea vizită ortodontică. Există anumite alegeri care funcționează pentru aproape toată lumea, albastru marin sau verde vânător, acestea fiind tonuri neutre, reci, care vor lumina dinții și nu vor atrage atenția asupra aparatului dentar. 

Ce culoare de aparat dentar este cea mai atractivă?

Fetele sau oricine este interesat de un aspect mai feminin al elasticelor poate opta pentru tonuri mai deschise sau mai strălucitoare. Albastrul deschis, violetul sau verdele sunt tonalitățile preferate în acest sens. Culorile pastelate pot fi o altă modalitate minunată de a pune în valoare zâmbetul cu un aspect feminin. Pentru un ton feminin mai îndrăzneț, sunt recomandate culorile precum auriu sau magenta strălucitoare, acestea vor ieși cu siguranță în evidență și vor fi o opțiune de accesorizare distractivă pentru oricine.

Este recomandat să se evite culorile extrem de închise, cum ar fi negru și maro, deoarece acestea pot face ca dinții să pară pătați sau decolorați, același lucru este valabil și pentru alb și galben, precum și pentru benzile transparente, care tind să preia culoarea de la băuturile închise la culoare, cum ar fi cafeaua, ceaiul și vinul roșu.

Culori atractive de aparat dentar:

Există câteva nuanțe care sunt deosebit de populare, cum ar fi:

  • Mov închis: Violetul este nuanța opusă culorii galben, așa că poate ajuta ca dinții să pară mai albi, mai ales dacă se folosesc culori mov mai închise.
  • Albastru deschis: Atât pentru fete, cât și pentru băieți, albastrul deschis este o culoare clasică pentru aparatul dentar.
  • Roz deschis: Aparatul dentar roz deschis este o altă variantă comună în rândul pacientelor. 
  • Roșu: Aparatul dentar roșu este atrăgător, expresiv și este o alegere excelentă.
  • Culori neon: Dacă o persoană este în căutarea a ceva jucăuș, verdele, rozul sau galbenul neon pot fi o alegere bună.

Bărbații tind să arate cel mai bine în culori mai închise de aparat dentar (acest lucru este valabil pentru oricine caută o prezentare mai masculină). O paletă mai întunecată se potrivește cu unele dintre hainele mai închise, inclusiv cu costumele albastre sau negre. Este recomandat să se ia în considerare elasticele verde vânător, violet închis sau albastru marin pentru a completa aparatul dentar pentru o prezentare mai masculină. Pentru bărbații cu tonuri de piele mai deschise, culorile mai închise pot complimenta cel mai bine, inclusiv roșul închis sau chiar argintiul. Băieții cu pielea mai închisă la culoare pot opta pentru o culoare mai strălucitoare, cum ar fi verde închis sau turcoaz. 

Culori de aparat dentar pentru adulți

Adulții arată foarte bine într-o mare varietate de opțiuni de culoare, așa că, dacă cineva are o carieră care permite persoanei să-și arate stilul, se poate opta pentru ceva mai expresiv, cum ar fi auriu, argintiu, albastru strălucitor sau chiar roz. Adulții ar putea prefera să folosească o singură culoare, mai degrabă decât să alterneze culorile.

Combinații și idei de culori pentru aparatul dentar

Culori în funcție de ochi

O modalitate excelentă și simplă de a arăta foarte bine cu aparatul dentar este să fie asortat cu culoarea ochilor. Pentru cei care au ochii de culoare deschisă, cum ar fi albastru sau verde, o opțiune excelentă este să aleagă aceeași culoare, într-o nuanță mai închisă. Acest lucru va pune în valoare culoarea ochilor. Pentru cei cu ochi căprui, o nuanță complementară va funcționa cel mai bine: se poate selecta un albastru sau un verde strălucitor sau profund, sau chiar argintiu sau auriu, pentru a echilibra ochii și a crea un contrast atractiv. 

Culori de evitat

În timp ce aparatele dentare și elasticele de cauciuc colorate sunt o oportunitate minunată de a împărtăși personalitatea și stilul unic, există unele culori pe care este pur și simplu mai bine să fie evitate. Nu ar trebui să se aleagă nicio culoare care va face dinții să pară pătați sau decolorați sau care va crea efectul de a avea alimente blocate în dinți. Culorile care pot face dinții să pară pătați sunt culorile extrem de închise, cum ar fi negrul și maro închis, precum și culorile foarte deschise, cum ar fi galbenul și albul. Benzile transparente par a fi o opțiune bună, însă acestea se pătează ușor. Benzile transparente vor prelua culoarea din alimentele și băuturile închise la culoare, cum ar fi cafeaua, ceaiul sau vinul roșu. 

Concluzie

Dacă o persoană se pregătește pentru prima programare, ar fi recomandat să se gândească la ce culoare va selecta pentru aparatul dentar. Fie că optează pentru un aspect mai mult festiv sau pur și simplu pentru aspect, culoarea pe care o alege este importantă.