Meniu

Fatete dentare avantaje-dezavantaje

Actualizat pe:

In momentul in care iau in calcul tratamentul de infrumusetare a zambetului cu fatete dentare, avantajele si dezavantajele sunt unele dintre primele informatii cautate de oameni, dupa costuri.
La fel ca orice procedura estetica, desi este in sfera stomatologica, fatetele dentare prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje, unele dintre acestea variind usor si in functie de tipul fatetei care s-a ales.

Fatetele dentare: avantajele si de ce merita alese?

Cand vine vorba despre fatete dentare, avantajele sunt numeroase, ceea ce ii face pe tot mai multi oameni sa aleaga aceasta solutie pentru imbunatatirea aspectului estetic al danturii. Faptul ca acest proces este unul simplu si rapid reprezinta unul dintre cele mai importante avantaje pe care le au fatetele dentare.
De asemenea, un alt avantaj este faptul ca odata aplicate, daca sunt ingrijte corect, fatetele dentare din ceramica sau zirconiu – cele mai populare tipuri – au o durata de viata foarte indelungata, de peste 15 ani. In plus, acestea isi pastreaza culoarea si stralucirea, fara sa fie afectate de actiunea unor alimente, cum este in cazul dintilor naturali.
Cu ajutorul fatetelor dentare pot fi corectate multe probleme dentare, care afecteaza estetica zambetului, iar rezultatele obtinute sunt unele cu aspect natural. In plus, materialele folosite pentru realizarea fatetelor sunt unele compatibile cu organismul uman.
Tinand cont de toate aceste avantaje, tot mai multi oameni opteaza pentru fatete dentare, parerile pro si contra fiind insa intotdeauna prezente unii inca au nedumeriri, pe care le pot lamuri cu ajutorul medicului stomatolog.

Ce urmeaza dupa fatete dentare avantaje? Dezavantajele!

Cu toate ca pentru imbunatatirea esteticii zambetului cu ajutorul fatetelor dentare, avantajele sunt foarte multe, exista si o serie de dezavantaje care merita sa fie luate in considerare.
Un dezavantaj important legat de fatetele dentare este pretul, care este unul mare, in comparatie cu alte solutii de corectarea a esteticii dintilor, iar faptul ca unele tipuri de fatete presupun o slefuire a suprafetei dintilor, un proces ireversibi, poate fi considerat si el un dezavantaj, deoarece pacientii vor fi nevoiti sa poarte pentru totdeauna fatete dentare.
Cand vine vorba despre fatete dentare, dezavantaje sunt si posibilitatea aparitiei unei sensibilitati dentare, dupa slefuirea dintelui, precum si o fateta dentara sparta sau ciobita nu poate fi reparat, ci numai inlocuita.
Cei care se confrunta cu probleme la fatetele dentare se afla in aceasta situatie deoarece aplicarea fatetelor nu s-a realizat corect. In astfel de cazuri, cele mai frecvente probleme sunt intalnite la nivelul gingiei, care se inflameaza, ducand la inrosirea sau chiar invinetirea acesteia.
In general, acest lucru se intampla atunci cand fatetele dentare nu sunt pozitionate corect, mai ales in ceea ce priveste nivelul de la care pornesc, ceea ce creeaza un spatiu intre fateta si gingie sau dinte, in care se acumuleaza resturi alimentare si bacterii, care de-a lungul timpului duc la inflamatia gingiei si chiar aparitia unei infectii.
In concluzie, in ciuda costurilor ridicate si a posibilelor riscuri, oamenii aleg in continuare, intr-un numar tot mai mare, fatetele dentare, avantajele acestora fiind mult mai importante.