Meniu

Fatete dentare barbati

Actualizat pe:

Zambetul frumos este vizat de orice persoana, indiferent de sexul acesteia, astfel ca cei care cauta fatete dentare pentru barbati au posibilitatea de a alege dintr-o varietate de modele si materiale, la fel cum este si in cazul femeilor.
Este necesar insa sa consulte initial medicul stomatolog pentru a afla daca sunt eligibili pentru acest tip de tratament cu rol de infrumusetare a danturii si ce tip de fatete dentare li se potriveste.

Ce tipuri de fetete dentare pentru barbati pot alege?

Exista doua categorii principale in care sunt impartite fatetele dentare, in functie de modul de aplicare si in functie de materialul din care sunt realizate, de aceea atunci cand sunt in cautarea unor fatete dentare pentru barbati, care sa se potriveasca unui anumit tip de dantura, recomadarile medicului stomatolog sunt foarte importante.
De exemplu, daca pacientul are o dantura sanatoasa, fara probleme foarte grave, fatetele dentare fara preparatie pot fi alegerea ideala, mai ales daca se aleg fatete din ceramica. In schimb, fatetele din zirconiu sau materiale compozite presupun o pregatire initiala a dintilor, la nivelul smaltului.
Dupa consultarea si alegerea tipului potrivit de fatete dentare, pacientii vor fi nevoiti sa revina la o a doua consultatie, in cadrul careia se vor lipi fatetele dentare si vor primi indicatiile referitoare la modul de ingrijire a acestora.

In ce situatii sunt recomandate fatete dentare pentru barbati?

De obicei, oamenii apeleaza la fatete dentare cand isi doresc un zambet perfect, numai ca exista situatii in care nu se pot aplica fatete dentare la barbati. Acestea sunt reprezentate de cariile foarte avansate de la nivelul dintilor, din cauza carora nu mai ramane suficient smalt care sa permita aderarea adezivilor folositi pentru lipirea fatetelor, precum si de cazurile de bruxism sau ocluzie incorecta.
Cu toate acestea, cazurile in care pot fi aplicate fatetele dentare sunt mai numeroase, uneori acestea fiind chiar recomandare, cum ar fi dintii care prezinta pete imposibil de eliminat prin tratamentele de albire.

De asemenea, printre situatiile in care fatetele dentare sunt chiar indicate se regasesc:

  • pozitia inestetica a dintilor: acestia sunt fie iesiti in afara, rotiti sau bagati in interior;
  • dintii au o forma inestetica – indiferent ca este vorba despre dinti cu o forma ascutita sau neregulata, care au spatii mari intre ei sau chiar prezinta ciobituri sau sunt sparti, fatetele dentare sunt solutia de a-i transforma intr-un zambet perfect;
  • o culoare neplacuta: care se poate referi atat la o culoare neuniforma, cat si la pete profunde sau decoloratii care afecteaza aspectul estetic al acestora.

Avantajul este ca un material de buna calitate, ales pentru fatetele dentare, cum ar fi ceramica, isi pastreaza aspectul pentru foarte mult timp. In plus, fatetele dentare nu presupun o ingrijire speciala, ci o igiena orala corect efectuata, la fel ca si in cazul dintilor naturali.
In concluzie, toate recomandarile si indicatiile primite pentru alegerea si ingrijirea fatetelor dentare pentru barbati se potrivesc in orice situatie si orice pacient eligibil pentru astfel de tratament.