Milioane de oameni își albesc dinții pentru a îmbunătăţi aspectul estetic al zâmbetului și pentru a se simți bine cu ei. Cu toate acestea, multe persoane sunt de părerea că albul este singura nuanță de dinți, însă, în realitate, există mult mai multe. Este esențial să se cunoască nuanța potrivită pentru fiecare persoană în parte, deoarece acest lucru se poate determina doar individual.
Paleta cu cele mai albe nuanțe de dinți
Nuanțele dinților sunt împărțite în patru categorii, A, B, C și D. Fiecare categorie este subdivizată în funcție de culoarea nuanței, începând de la o cea albă până la o una maro și gri-roșiatică. Cu toate acestea, subiectul de interes este nuanța de dinți albi, care poate fi numită paleta celor mai albe nuanțe. Acestea sunt A1, B1 și C1.
Cele 16 nuanțe individuale ale dinților din ghid sunt:
- Maro roșcat: A1, A2, A3, A3.5, A4
- Galben roșiatic: B1, B2, B3, B4
- Culori gri: C1, C2, C3, C4
- Roșu-cenușiu-roșcat: D1, D2, D3
Alegerea celei mai potrivite nuanțe de compozit cu ajutorul Ghidului VITA Classic
Ghidul Classical Vita
- Nuanțele. Culorile din ghidul VITA sunt organizate în principal pe nuanțele menționate anterior.
- Luminozitatea. În cadrul nuanțelor, fie A, B, C sau D, acestea sunt clasificate printr-un număr, de la cea mai deschisă, 1, până la cea mai închisă și mai intensă, 4. Astfel, nuanța A1 va fi una brun-roșcată, la fel ca și A2, dar aceasta din urmă va fi mai închisă.
- Compozitul. Odată ce nuanța a fost determinată, un dentist poate folosi compozitul dentar cu nuanța aleasă. Multe mărci utilizează sistemul de clasificare VITA descris mai sus.
Găsirea nuanței compozite perfecte cu ajutorul ghidului Master 3D VITA
După mai multe studii statistice privind nuanțele naturale ale dinților, marca VITA și-a îmbunătățit gama de culori. Oamenii din cadrul companiei VITA și-au dat seama că tabelul de culori anterior nu acoperea decât o parte din nuanțele de alb întâlnite la pacienți și că unele dintre culorile din tabel nu se regăseau în mod obișnuit pe dinții pacienților.
Identificarea grupului de luminozitate
Mai întâi de toate, este vorba de identificarea grupului de luminozitate. Pe tabelul de culori VITA 3D Master, luminozitățile sunt clasificate de la cea mai deschisă (grupul 0, care corespunde culorilor de albire) la cea mai închisă (grupul 5). Pentru a face acest lucru, o persoană poate folosi și o fotografie alb-negru a cartelei de culori, acest lucru poate facilita dentistului găsirea grupului de luminozitate.
Găsirea culorii
Odată ce a fost selectat grupul de luminozitate, trebuie identificată culoarea. Bineînțeles, dinții pot avea o culoare galbenă sau roșie. Aceasta este identificată prin literele L, M sau R în categoriile de luminozitate.
- L corespunde galbenului
- M corespunde culorii neutre
- R corespunde roșului
Culoarea dinților A1 vs B1
Ordinea celor mai albe nuanțe ale dinților naturali sunt B1, A1, B2 și A2.
Dacă o persoană intenționează să își albească dinții în mod profesional și încearcă să aleagă o nuanță de albire a dinților, B1 și A1 sunt ambele alegeri excelente. Pentru clienții care doresc rezultate mai subtile de la serviciile de albire a dinților și restaurări precum coroane și punți din porțelan, obturații ceramice și fațete din porțelan, ar trebui să ia în considerare B2 sau A2.
Concluzie
Cea mai albă nuanță naturală a dinților este B1, urmată de A1. Cu toate acestea, ambele nu sunt totuși cea mai albă nuanță de dinți dacă sunt incluse și cele albite în mod nenatural, cum ar fi albul hollywoodian. Nuanțele albite vin în trei nuanțe care sunt chiar mai albe decât B1. Cu toate acestea, pentru majoritatea persoanelor care încearcă să obțină fațete pentru dinți mai albi, B1 este o alegere naturală excelentă.