Meniu

Fatete dentare dinte

Actualizat pe:

Daca te-a interesat sa dai o cautare pe tema “fatete dentare pret pe dinte” atunci, cel mai probabil, te-ai saturat de insecuritatile rezultate de pe urma unui zambet inestetic si, implicit, vrei sa aduci o schimbare semnificativa in viata ta. La momentul actual, pretul regasit pe piata poate ajunge sa varieze considerabil, in functie de anumite aspecte specifice. Asadar, pentru a-ti servi ca potential reper orientativ, in articolul de fata au fost selectionate toate informatiile pe care tu va trebui sa le iei la cunostinta.

Fatete dentare pret pe dinte: de ce criterii se tine cont?

Dupa cum a fost specificat anterior, atunci cand vine vorba de fatete dentare, pretul pe dinte poate ajunge sa varieze considerabil, in functie de anumiti factori specifici:

1. Materialul fatetelor

La momentul actual, pe piata pot fi regasite mai multe tipuri de fatete dentare, fiecare dintre acestea avand anumite avantaje specifice. Totusi, in functie de acest criteriu, preturile pot varia considerabil, materialul utilizat la fatetare fiind extrem de important. Prin urmare, in anul 2022, domeniul stomatologiei a ajuns sa lucreze cu urmatoarele tipuri de fatete:

● fatete compozit. Principalul avantaj recunoscut consta in rapiditatea cu care poate fi realizata lucrarea, dupa numai o sedinta, pacientul putand sa plece, deja, cu un zambet impecabil. Pe deasupra, frezarea se situeaza in parametrii minimi, aceasta fiind mult mai scazuta comparativ cu cea regasita in cadrul unei fatetari ceramice. Procedeul este unul minim invaziv si nu provoaca vreun tip de disconfort. La momentul actual, conform statisticilor, un pret general per dinte s-ar situa intre 200 si 300 de lei.

● fatete ceramice. Fatetele din ceramica se bucura de cel mai ridicat nivel de duritate de pe piata, portelanul putand sa faca fata, cu brio, schimbarilor cauzate de pe urma trecerii timpului (exista cazuri recunoscute in care fatetele de portelan au putut sa reziste pe parcursul intregii vieti a pacientului).

Un alt avantaj considerabil sta in faptul ca fiecare client isi va putea alege forma si culoarea pe care si le doreste, fatetele de acest tip dispunand de un grad de personalizare foarte mare. Prin urmare, pacientul va putea opta pentru o culoare asemanatoare cu cea naturala a dintilor sau pentru ceva special, care sa iasa in evidenta, posibilitatile fiind extrem de variate. Conform informatiilor de specialitate, pretul general cu care fatetele de acest tip pot fi intalnite variaza intre 800 si 1200 de lei per dinte, beneficiile suplimentare ducand la o suma mult mai ridicata, comparativ cu cea regasita in cadrul fatetelor din compozit.

2. Sanatatea dentara generala

Pentru ca fatetele sa poata fi instalate corespunzator, pacientul trebuie sa nu prezinte anumite complicatii ce vor necesita tratament. In caz contrar, procedeul de fatetare va putea ajunge sa coste suplimentar, aici urmand sa fie inclus si pretul de tratare al problemelor respective.

3. Complexitatea procedeului

Necesitatile sau preferintele particulare pe care pacientii le pot avea ajung sa duca la o crestere a pretului prestabilit, ca urmare a efortului suplimentar depus in cadrul procedeului de fatetare.

In concluzie, pretul unei fatete dentare per dinte poate ajunge sa varieze in functie de cei trei factori mentionati pe parcursul articolului.