Meniu

Fatete dentare fara slefuire

Actualizat pe:

Pentru persoanele cu dinti mici sau cu spatii intre ei sunt recomandate fatetele dentare fara slefuire. Este esential ca dintii asupra carora va fi aplicat tratamentul sa fie intregi si sanatosi; doar asa se vor obtine cele mai bune rezultate. Tot ce trebuie sa faca mai departe pacientii este sa le intretina in mod regulat, astfel incat sa aiba o durata de viata cat mai mare.

Fatetele dentare sunt niste foite subtiri, care pot fi alcatuite din diverse materiale precum ceramica, zirconiul sau compozitul. Primele doua modele sunt si cele mai des intalnite. Fatetele dentare pot fi realizate prin doua modalitati diferite, prin slefuirea dintelui si fara.

Exista situatii in care tehnica poate sa fie aplicata doar dupa ce pacientul urmeaza un tratament ortodontic de aliniere a dintilor. Pentru dintii prea mari, pacientul va trebui sa aleaga tratamentul cu slefuire. Adevarul este ca majoritatea oamenilor nu au nevoie de transformari drastice, ci doar de niste ajustari minore.

Ce trebuie sa stii despre tehnica folosita la fatetele dentare fara slefuire?

Tehnica folosita in tratamentul cu fatete dentare fara slefuire mai este cunoscuta si cu denumirile de “fara preparare” sau “no prep” si este metoda prin care nu se intervine deloc asupra dintilor. Aspecte precum culoarea, forma, latimea sau lungimea dintilor vor putea fi modificate, incat sa fie pe placul pacientilor.

Fatetele no prep au castigat din ce in ce mai multa popularitate in ultimul timp, pentru ca toata lumea se afla in cautarea unei metode eficiente, rapide si cat mai putin dureroasa pentru a obtine un zambet atragator, ce va intoarce privirile celor din jur.

Tratamentul fatetelor dentare fara slefuire se face:

– fara anestezie;
– fara durere;
– fara sensibilitate dupa procedura.

Totusi, tratamentul nu ar trebui luat in considerare de pacientii cu dinti rotiti in ax, inghesuiti, sau care ies mai mult in evidenta in comparatie cu altii. Chiar si pacientii la care dintii de sus se intalnesc cu cei de jos pe muchia incizala, ar trebui sa ia in considerare o alta metoda.

Oamenii care nu stiu daca metoda fatetelor fara slefuire este potrivita pentru ei, vor afla acest lucru in urma unui consult cu un medic specialist. De aceea, ei trebuie sa intre in contact cu un reprezentant al clinicii pe care urmeaza sa o viziteze pentru a stabili o intalnire.

Cum stii ca a venit momentul sa apelezi la fatetele dentare fara slefuire?

Oamenii care isi doresc sa-si schimbe culoarea dintilor, fara sa apeleze la tratamentul de albire, o pot face prin intermediul fatetelor dentare fara slefuire. Alti pacienti care se vor putea bucura de beneficiile fatetelor sunt cei la care buza acopera tot dintii, sau la care exista niste spatii intre dinti care distrug aspectul zambetului.

Slefuirea, sau lipsa ei, nu va afecta pretul final, deoarece la multe clinici, pretul pentru tratamentul cu fatete dentare cu slefuire este acelasi ca cel fara slefuire. Rezultatele vor putea fi observate imediat.

Prin urmare, persoanele care isi doresc un tratament care sa intervina cat mai putin asupra dintilor, vor putea opta pentru fatetele dentare fara slefuire.