Meniu

Fatete dentare tipuri ceramica

Actualizat pe:

Cu toate ca in domeniul stomatologiei exista mai multe modalitati pentru obtinerea unui zambet mai alb si frumos, o modalitate care devine din ce in ce mai populara este reprezentata de fatetele ceramice.
Acestea sunt unele dintre cele mai apreciate piese protetice folosite pentru estetica danturii deoarece sunt cele mai apropiate, in ceea ce priveste aspectul, de dintele natural. Astfel ca si rezultatele obtinute vor fi unele frumoase si naturale.

Cand se recomanda aplicarea unor fatete ceramice?

De obicei, fatetele dentare se folosesc in cazul dintilor cu un aspect inestetic, pentru a obtine un zambet perfect, cele mai populare in acest caz fiind fatetele ceramice. Principalul motiv pentru popularitatea acestora se datoreaza faptului ca fatetele din ceramica se potrivesc in orice situatie.
Astfel ca indiferent daca este vorba despre dinti inghesuiti sau incalecati, ori dimpotriva, dinti indepartati, daca exista dinti fisurati sau ciobiti, ori daca au aparut modificari de culoare care nu pot fi remediate prin tratamente de albire, in orice astfel de situatie se poate obtine un zambet mai frumos cu ajutorul fatetelor dentare ceramice.

Care sunt motivele care au condus la popularitatea fatetelor ceramice?

Factorii care au dus la cresterea popularitatii fatetelor ceramice sunt numerosi, acestia fiind considerati si avantaje importante pe care aceste solutii folosite pentru infrumusetarea zambetului le ofera.
Pe langa posibilitatea de a fi folosite in aproape orice situatie, fatetele dentare din ceramica au si o durata de viata indelungata, ce poate ajunge chiar pana la 15 sau 20 de ani. De asemenea, faptul ca ceramica este un material translucid, care reflecta lumina intr-un mod similar smaltului dentar face ca acestea fatete dentare sa aiba un aspect natural, prin care se asigura si o estetica frumoasa si naturala a zambetului restaurat prin intermediul acestora.
Un alt avantaj important al fatetelor ceramice este si faptul ca isi pastreaza aspectul estetic si culoarea, fara a fi influentate de actiunea alimentelor.

Cat costa fatetele ceramice?

Tinand cont ca fetetele ceramice sunt cel mai des folosite pentru corectarea aspectului estetic al danturii, se poate considera ca pretul nu este un criteriu de care tin cont oamenii.
Totusi, costurile metodelor disponibile pentru albirea dintilor si pentru obtinerea zambetului visat sunt un detaliu important pentru pacienti, de aceea multi se intreaba care este, pentru fatetele ceramice, pretul.
Ceea ce este de retinut referitor la acest aspect este faptul ca pretul pentru tratamentul de aplicare a fatetelor dentare este unul variabil, care este influentat de mai multi factori. Cu toate acestea, pacientii trebuie sa stie ca pentru fatete dentare din ceramica, pretul pentru o singura unitate porneste de la aproximativ 1.300 de lei si poate ajunge chiar si la 4.000 de lei. Aceste costuri difera de la o clinica stomatologica la alta si in functie de starea in care se afla dintele respectiv, in timp ce costul total al tratamentului este influentat de numarul fatetelor aplicate.
Prin urmare, raportul calitate-pret este cel care a contribuit decisiv la cresterea popularitatii fatetelor ceramice, care sunt solicitate de tot mai multi pacienti care isi doresc un zambet perfect.