Meniu

Fatete dentare tipuri plastic

Actualizat pe:

Cand vine vorba de tendinte in materie de stomatologie, fatetele dentare din plastic tind sa fie mai putin utilizate in comparatie cu cele din ceramica sau zirconiu. Scopul lor este de a acoperi dintii pentru o perioada limitata de timp.

Materialul utilizat nu influenteaza doar pretul total al tratamentului, ci si rezistenta fatetelor si numarul de sedinte de care este nevoie pentru a-l duce la bun sfarsit. Rezultatele estetice obtinute vor fi pe masura timpului si a banilor investiti, astfel ca pacientii trebuie sa aiba de la bun inceput o idee cu privire la aspectul pe care isi doresc sa-l obtina.

Fatetele dentare din plastic sunt perfecte in situatiile in care trebuie realizate niste modificari mici in structura dintilor, precum schimbarile de culoare sau cele de pozitie ale dintilor. Ele nu sunt recomandate in cazul dintilor foarte scurti, deoarece nu pot restaura spatii de dimensiuni prea mari.

Cand sunt recomandate fatetele dentare din plastic?

In situatia in care pacientii nu sunt siguri daca fatetele dentare sunt varianta potrivita pentru ei, pot sa incerce fatetele dentare din plastic. Nu sunt la fel de rezistente precum celelalte doua tipuri, dar acest aspect nu trebuie privit ca pe un dezavantaj, ci ca pe o modalitate prin care pacientii pot vedea cum se desfasoara tratamentul.

Cu privire la modalitatea optima de ingrijire a fatetelor dentare, ea va fi aceeasi indiferent de materialul selectat. Periajul dintilor se va face asa cum este normal, adica de doua ori pe zi, iar pacientul va programa un control la fiecare 6 luni, pentru a se asigura ca nu apare nicio problema care sa-i puna in pericol sanatatea orala.

Pentru cele mai bune rezultate trebuie utilizata o pasta de dinti pe baza de enzime si fluor. In acest fel, se va forma o bariera naturala al carei scop este protejarea dintilor. Apa de gura va fi folosita dupa fiecare periaj, ceea ce aduce inca un strat de protectie.

Prin ce se diferentiaza fatetele dentare din plastic de cele din ceramica sau zirconiu?

Dintre cele trei tipuri de modele, fatetele dentare din plastic sunt cele mai ieftine, ceea ce se vede clar din listele de preturi de la diversele clinici din tara; in timp ce fatetele din ceramica sau zirconiu se gasesc la preturi de 1500-2000 de lei, fatetele din plastic pot fi achizitionate chiar si pentru doar 500 de lei.

O singura sedinta este suficienta pentru aplicarea lor si vor rezista pe o perioada de 2 ani, ceea ce le face o solutie rapida, simpla si ieftina pentru problemele estetice. Pacientii care isi doresc o solutie pe termen lung pentru problemele lor se vor orienta catre celelalte doua tipuri de fatete dentare.

Prin urmare, chiar daca fatetele din plastic nu sunt cea mai populara varianta, ele nu trebuie taiate de pe lista de posibilitati. Se poate spune ca sunt varianta optima pentru pacientii nehotarati, care vor sa faca ceva in legatura cu modul in care arata zambetul lor si sa testeze aceasta metoda.