Meniu

Fatete dentare tipuri portelan

Actualizat pe:

In prezent, montarea fatetelor dentare din portelan a ajuns sa se numere printre cele mai populare procedee stomatologice de pe piata, acestea fiind extrem de apreciate pentru faptul ca pot sa redea esteticul frumos al zambetului si, implicit, sa-l mentina pentru o perioada lunga de timp. Prin urmare, daca tu insuti esti tentat sa beneficiezi de o interventie de acest tip, in articolul de fata vei regasi cateva informatii esentiale care ti se vor putea dovedi de folos.

Daca doresti sa optezi pentru fatete dentare din portelan, atunci, cel mai probabil, vei dori sa afli cateva informatii cu privire la modul de desfasurare al intregului proces.

Asadar, iata etapele la care trebuie sa te astepti:

1. Consultul

In primul rand, pacientul va trebui sa treaca printr-un consult de specialitate. Medicul stomatolog va realiza o evaluare generala a cavitatii bucale, el trebuind sa determine daca vor fi necesare interventii specifice inaintea de a incepe instalarea fatetelor de portelan. Clientul va trebui sa mentioneze toate nevoile sale, pentru ca stomatologul sa poata planifica o metoda de abordare optima;

2. Prelevarea mostrelor si fotografii

Pentru obtinerea unor fatete din portelan cat mai potrivite, medicul va trebui sa obtina o mostra a maxilarului pacientului, aceasta fiind necesara in procesul de proiectare din laborator. De asemenea, se va putea opta pentru fotografi sau, uneori, chiar filmari, acestea fiind necesare in procesul de proiectare digitala;

3. Lucrarea propriu-zisa

Dupa ce fatetele dentare din portelan au fost prelucrate, va urma lucrarea propriu-zisa, aceasta fiind una de natura minim invaziva, clientul putand sa se bucure de confort pe tot parcursul procedurii. De regula, se va opta pentru o slefuire a dintilor astfel incat fatetarea sa poata oferi rezultatele pozitive pe care fiecare pacient si le doreste;

Fatete dentare din portelan: care sunt avantajele obtinute?

La momentul actual, fatetele dentare din portelan sunt considerate drept cea mai benefica alternativa regasita pe piata, acestea putand sa ofere avantaje considerabile si, implicit, de durata. Prin urmare, iata de ce acest procedeu este extrem de apreciat:
● portelanul se bucura de un nivel de duritate ridicat, fapt care permite fatetelor sa nu se ciobeasca si sa faca fata cu brio trecerii timpului;
● este posibila personalizarea, clientul putand alege sa schimbe culoarea sau forma fatetelor;
● tratamentul poate fi practicat chiar daca spatiul dintre dinti este mai mare.

Fatete dentare din portelan: cat costa un asemenea procedeu?

Datorita beneficiilor semnificative, pretul fatetelor dentare portelan se situeaza, in general, la o suma destul de ridicata, acestea avand parte de un nivel de accesibilitate financiar ceva mai redus. Prin urmare, daca doresti sa beneficiezi de un tratament calitativ, trebuie sa te astepti la niste costuri pe masura.

Atunci cand vine vorba de fatete dentare portelan, pretul orientativ se va situa intre 800 si 1200 de lei per dinte. Cu toate acestea, daca doresti sa optezi pentru o fatetare totala, anumite clinici iti vor putea pune la dispozitie promotii personalizate, mult mai avantajoase.

In concluzie, in articolul de fata au fost prezentate cateva informatii esentiale pe care merita sa le iei la cunostinta atunci cand vrei sa apelezi la o fatetare dentara din portelan.