Meniu

Fatete dentare provizorii

Actualizat pe:

Unii oameni ar putea beneficia enorm de pe urma fatetelor dentare provizorii, doar ca trebuie sa stie cand este momentul cel mai bun sa apeleze la acest tip de tratament. Dupa cum implica si numele, nu sunt facute pentru a fi utilizate pe o perioada lunga, ci pentru suficient timp incat sa se faca trecerea la niste fatete dentare permanente.

Nu este de mirare ca fatetele dentare ocupa un loc fruntas in topul celor mai cautate lucrari de infrumusetare. Modul in care functioneaza este prin imbracarea suprafetei dintilor, ceea ce la va schimba in mod radical aspectul. Candidatii perfecti pentru tratament sunt cei care au dinti intregi, sau in cazul in care nu sunt intregi, nu sunt nici ciobiti prea mult.

Care este principalul scop al fatetelor dentare provizorii?

Printre alte beneficii, fatetele dentare provizorii il vor ajuta pe pacient sa isi dea seama daca o solutie permanenta de acest tip este sau nu potrivita pentru el. In situatia in care nu este multumit, fie pentru ca se dovedesc a fi incomode, fie pentru ca aspectul obtinut nu este cel pe care si-l doreste, ele vor fi modificate.

Fatetele dentare folosite pentru o perioada limitata de timp tind sa fie mai groase decat cele permanente, asa ca va dura putin timp pentru pacient sa se obisnuiasca. Gura sa va adapta eventual la noul element, iar in privinta aspectului se va vedea o imbunatatire. Pentru o perioada de timp, pacientului ii va fi dificil sa mestece, dar rezultatul va merita in final.

Cand vine vorba de fatete dentare provizorii, pretul nu variaza la fel de mult ca in cazul fatetelor dentare din ceramica sau zirconiu. Pentru un dinte, pretul porneste de la 500 de lei, in timp ce in cazul fatetelor dentare Emax, pretul o sa porneasca de la 1900-2000 de lei, in functie de clinica si doctorul ales pentru tratament.

Din ce material sunt confectionate fatetele dentare provizorii?

Compozitul este materialul cel mai ieftin dintre cele din care sunt confectionate fatetele dentare, asa ca nu este de mirare ca multi oameni sunt tentati sa aleaga fatete dentare provizorii. Mai mult decat atat, compozitul este de 5 ori mai ieftin decat ceramica sau zirconiul. Majoritatea oamenilor tind sa schimbe fatetele dupa un an sau doi, de obicei din cauza modificarilor culorii.

Un alt motiv pentru care fatetele dentare din compozit sunt schimbate in mod periodic, este pentru ca atrag o cantitate mai mare de bacterii, comparativ cu cele confectionate din alte materiale, asa ca igiena orala are o importanta deosebita pentru a le prelungi viata. Spre deosebire de ceramica si zirconiu, compozitul poate fi aplicat direct pe dinti.

Prin urmare, oamenii care considera ca fatetele dentare provizorii sunt mai potrivite pentru situatia in care se afla, decat cele permanente, atunci trebuie sa stie care sunt caracteristicile materialului din care sunt confectionate si ca pretul lor porneste de la 500 de lei. Nu sunt o solutie de durata, dar il vor ajuta pe pacient sa se obisnuiasca.