Meniu

Fatete dentare tipuri zirconiu

Actualizat pe:

Una dintre cele mai moderne solutii folosite pentru obtinerea unui zambet frumos si mai alb este reprezentat de fatete din zirconiu. Acestea pot fi realizate din oxid de zirconiu sau full zirconiu, in functie de preferintele si specificul danturii fiecarui pacient.
Cu ajutorul fatetelor dentare din zirconiu se poate schimba nu numai culoarea dintilor, ci si forma acestora, pentru a se obtine zambetul mult visat. Pentru aplicarea acestui tip de fatete este necesara slefuirea dintilor, care va facilita lipirea acestora.

In ce situatii se recomanda fatete zirconiu?

Spre deosebire de alte tipuri de fatete, fatetele din zirconiu sunt recomandate in special in cazul dintilor devitali, care prezinta si zone inchise la culoare. Acest lucru se datoreaza faptului ca zirconiul este un material opac, ce nu permite luminii sa treaca, astfel ca nu se observa culoarea inchisa a dintelui suport.

In plus, fatetele dentare din zirconiu sunt mult mai rezistente decat celelalte tipuri de fatete, realizate din materiale precum ceramica sau compozit.

Situatiile in care mai sunt potrivite fatetele dentare din zirconiu, pentru a obtine un zambet frumos, sunt:
– Dinti care prezinta fracturi, ciobiri sau sunt sparti;
– au o culoare neplacuta, care nu poate fi remediata prin tratamentele de albire;
– au spatii mari intre ei;
– in general, pentru dintii laterali de pe arcada;
– unii dinti au o forma inestetica.

De asemenea, cei care isi doresc sa aiba zambetul visat pentru un timp indelungat, fara grija privitor la rezistenta, ar trebui sa aleaga fatete din zirconiu.

Cat costa fatetele din zirconiu?

Fatetele din zirconiu se dovedesc a fi una dintre cele mai bune solutii pentru obtinerea unui zambet mai alb si frumos. Un aspect care este insa de mare interes pentru pacienti este referitor la costurile acestui tratament, deoarece este cunoscut faptul ca in ceea ce priveste fatetele dentare din zirconiu, pretul este unul mare.
Acest lucru se datoreaza tocmai calitatilor importante pe care acest material le are atunci cand este folosit in stomatologie, durabilitatea si rezistenta fiind mult mai ridicate decat in cazul fatetelor din ceramica, cele care sunt folosite insa cel mai des.
In plus, factorii care influenteaza costurile sunt atat materialul, cat si manopera stomatologului si costurile din partea laboratorului care creeaza fatetele dentare personalizate, pentru fiecare pacient in parte, cu ajutorul unora dintre cele mai moderne tehnologii.
Astfel ca cei care contesta la fatetele din zirconiu pretul, trebuie sa tina cont de toate aceste aspecte, care sunt importante pentru realizarea acestora, pentru a obtine zambetul visat si a-l mentine un timp indelungat.
In ceea ce priveste motivele pentru care sa se aleaga fatetele din zirconiu, oamenii trebuie sa ia in considerare beneficiile pe care acestea le ofera, dintre cele mai importante fiind durabilitatea si rezistenta ridicate, faptul ca este o procedura stomatologica minim invaziva, care ofera precizie si estetica dintre cele mai bune.
In concluzie, fatetele din zirconiu reprezinta o solutie eficienta pentru a obtine un zambet frumos si alb, chiar si in situatiile in care dantura naturala nu se afla in cele mai bune conditii.