Meniu

Fatete dentare toata gura

Actualizat pe:

Daca te-a interesat sa dai un search de tipul “pret fatete dentare pentru toata gura” atunci, cel mai probabil, te tenteaza sa iei parte la un asemenea procedeu stomatologic, tratamentul fiind extrem de apreciat pentru capacitatea sa de a oferi un zambet foarte frumos din punct de vedere estetic. Prin urmare, articolul de fata a fost creat cu intentia de a-ti facilita efortul depus, in randurile urmatoare putand sa se regaseasca cateva informatii esentiale pe care va trebui sa le iei la cunostinta.

Pret fatete dentare pentru toata gura: cum sunt stabilite costurile?

Atunci cand vine vorba de stabilirea unui pret fatete dentare pentru toata gura, pe langa materialul utilizat, medicul stomatolog va fi nevoit sa mai tina cont de un anumit aspect specific: daca lucrarea necesita sau nu slefuire. Spre deosebire de fatetarea unui singur dinte, in cadrul careia, de regula, nu este necesara slefuirea, fatetarea totala va fi posibila doar daca dantura se incadreaza in anumiti parametrii optimi.

In domeniu, se apeleaza la fatete de tip “no prep” atunci cand dantura nu are nevoie de slefuire, aici fiind vorba de niste foite fine care urmeaza sa fie lipite direct pe suprafata smaltului. In schimb, fatetele de tip “prep” ajung sa fie utilizate in cazul in care pacientul se confrunta cu anumite dificultati dentare, aici fiind necesara o slefuire inainte ca procedeul propriuzis sa poata incepe.

Stomatologul va decide ca slefuirea este necesara in urmatoarele cazuri:

● daca dintii sunt sanatosi dar clientul doreste sa le schimbe, partial, forma;
● daca exista dinti proeminenti;
● atunci cand pacientul prezinta spatiu intre dinti dar nu doreste sa apeleze la un aparat dentar pentru a solutiona aspectul respectiv;
● daca exista dinti ciobiti;
● atunci cand pacientul se confrunta cu anumite defecte la formarea dintilor;
● daca dintii prezinta o culorare puterinca in zona de langa gingie, ca urmare a depunerilor de tartru;
● atunci cand pe dinti pot fi regasite anumite pete de culoare alba;
● atunci cand maxilarul superior prezinta dinti de dimensiuni mult prea scurte, pacientul avand posibilitatea de a opta pentru o alungire a acestora;
● atunci cand pacientul zambeste dar nu-i pot fi observati dintii, acestia fiind acoperiti, aproape in totalitate, de catre buza.

De regula, detaliile lucrarii vor fi stabilite alaturi de medicul stomatolog in cadrul unui prim consult, specialistul avand rolul de a determina cea mai buna modalitate de abordare si, implicit, de a oferi clientului alternative optime in functie de nevoile prezentate. In functie de cate fatete dentare sunt necesare, va exista posibilitatea ca pacientul sa beneficieze de anumite promotii personalizate, in functie de clinica la care apeleaza.

Conform informatiilor de specialitate, pentru o fatetare totala va fi necesar sa se lucreze cu cate 4-6 dinti, atat din maxilarul superior, cat si din cel inferior. Prin urmare, in functie de materialul utilizat si, implicit, de complexitatea cazului respectiv, un pret minim estimativ se poate situa in jur de 6400 de lei.

In concluzie, acestea sunt criteriile de care se tine cont atunci cand se stabileste pretul unei fatetari dentare totale.