Meniu

Fatete dentare zirconiu-vs-ceramica

Actualizat pe:

Persoanele care vor sa mentina aspectul frumos al zambetului pe care il au pentru o perioada cat mai lunga de timp, apeleaza la tot felul de tratamente, precum cel cu fatete dentare; dar atunci apar comparatiile de tipul fatete din zirconiu vs ceramica. Parerile difera, asa ca solutia perfecta nu va fi aceeasi pentru toata lumea.

Indiferent de materialul ales, fatetele dentare sunt recomandate pacientilor cu dinti inghesuiti, ciobiti, fracturati, cu forme atipice, tociti, patati sau cu spatii intre ei. Pentru a beneficia de tratament, oamenii interesati trebuie sa aiba o igiena orala cat mai buna.

Ca tratamentul cu un anumit tip de fatete sa fie finalizat, s-ar putea sa fie nevoie de un numar mai mare de sedinte. In cazul fatetelor dentare din ceramica, pacientul va trebui sa treaca prin doua sedinte, deoarece fatetele de acest tip pot fi confectionate doar intr-un laborator de specialitate.

Fatete din zirconiu vs ceramica: prin ce se diferentiaza?

Cand vine vorbe de alegerea intre fatetele din zirconiu vs ceramica, pacientul si medicul dentist care urmeaza sa se ocupe de tratament vor fi nevoiti sa ia mai multe aspecte in calcul, printre care se numara pretul, durabilitatea, aspectul si contraindicatiile.

Cel mai ridicat grad de rezistenta se va gasi la fatetele din zirconiu. Acest lucru nu inseamna ca fatetele din ceramica se vor deteriora imediat. Daca sunt ingrijite cum trebuie, atat fatetele din zirconiu cat si cele din ceramica vor rezista in jur de 15 ani. Totusi, cei care isi doresc fatete care sa reziste in timp, fara a pune accent pe aspectul lor estetic, vor alege zirconiul.

In privinta aspectului, fatetele dentare din ceramica sunt cele mai placute. Grosimea lor este cuprinsa intre 0.5 si 0.7 mm si chiar daca sunt subtiri, tot au un anumit nivel de rezistenta. Fiind un material translucid, ceramica poate imita dintii naturali mult mai bine decat oricare altul. Va rezista diversilor pigmenti care provin din consumul de bauturi.

Fatete din zirconiu vs ceramica – pretul ambelor tipuri de lucrari

Cu privire la fatetele din zirconiu vs ceramica, pretul are potentialul sa devina factorul decisiv pentru cei care nu sunt inca hotarati ce optiune este mai buna pentru ei. Diferenta cel mai des intalnita nu este una mare, fiind vorba de doar 100 de lei.

La unele clinici, pretul unei fatete din zirconiu, cu sau fara slefuire porneste de la 1200 de lei, in timp ce pentru o lucrare din ceramica se va putea de vorbi de 1300 de lei, fiind optiunea cea mai estetica. In functie de cabinetul stomatologic ales, intervalul preturilor s-ar putea sa fie unul chiar mai vast, intre 1000 si 2000 de lei pentru fatele confectionate din zirconiu si 1000 si 4000 de lei pentru cele confectionate din ceramica.

In concluzie, alegerea materialului din care vor fi confectionate noile fatete dentare ale pacientului depinde foarte mult de nevoile si preferintele sale; unii oameni isi doresc o lucrare care sa reziste in timp, iar altii pun mai mult pretul pe aspectul lucrarii.