Meniu

Criolipoliza

Actualizat pe:

Una din metodele aparute recent pentru cei care isi doresc sa indeparteze o cantitate de grasime din organism este criolipoliza. Datorita vitezei cu care a evoluat tehnologia, remodelarea corpului este posibila fara interventia bisturiului sau a altor instrumente chirurgicale.

Exista situatii in care indiferent de efortul pe care o persoana il depune in procesul de slabire, grasimea pe care nu vrea sa dispara. Ea este recomandata in mod special zonelor acolo unde este cel mai greu pentru o persoana sa piarda din greutate, precum burta, maini, solduri, spate si latura interioara a coapselor.

Terapia consta in expunerea controlata la frig in scopul distrugerii celulelor grase. Acesta este modul cel mai simplu de a raspunde la intrebarea pe care si-o pun multi oameni atunci cand aud pentru prima oara termenul: ce este criolipoliza?

Cum se desfasoara procedura de criolipoliza?

Pentru a intelege mai bine modul in care criolipoliza este benefica pacientilor, exista cateva aspecte ce trebuie luate in considerare. Mai intai, procedura este non-invaziva, asa ca nu este acelasi lucru cu o procedura chirurgicala.

Mai intai, de identifica zona asupra careia va fi aplicat tratamentul. Acel loc va fi acoperit cu o membrana cu o membrana impregnata cu gel rece, al carei rol este de a proteja pielea. Pe urma, odata ce dizpozitivul a fost aplicat timp de 60 de minute asupra zonei cu probleme, va actiona ca un aspirator care prinde grasimea si o ingheata.

Dupa ce procedura se incheie, zona afectata va fi masata pentru ca circulatia sangelui sa fie restabilita, iar in primele trei luni din momentul tratamentului, organismul pacientului va elimina in mod treptat celulele grase ce au fost dezintegrate. Astfel, stratul de grasime din zona afectata va fi redus in mod considerabil.

In functie de pacient este nevoie fie de doar o sedinta pentru a imbunatati zona afectata, fie de mai multe. In cel de-al doilea caz, ele vor fi efectuate la fiecare 6-8 saptamni. O astfel de sedinta dureaza de cele mai multe ori putin peste o ora, in general 70 de minute.

De ce aleg oamenii sa mearga la o sedinta de criolipoliza?

Sunt mai multe motive pentru care oamenii aleg criolipoliza in locul unor metode traditionale de slabit. Nu doar ca este o varianta nedureroasa, dar stresul pe care il provoaca organismului este redus. Cei care recurg la niste schimbari radicale in alimentie, sau care incep din prima zi cu niste exercitii fizice de o intensitate ridicata, risca sa provoace daune organismului.

De multe ori cand fac exercitii fizice, ei tind sa aleaga un antrenament cat mai general, care nu este intotdeauna potrivit nevoilor corpului lor. Tocmai de aceea, dupa repetate sedinte la sala de sport, oamenii realizeaza ca tot nu au aspectul pe care si-l doresc, in ciuda orelor pe care le-au investit in antrenamentul respectiv.

Acest lucru nu se va intampla in cazul celor care aleg tratamentul de inghetare al celulelor, pentru ca vor putea alege exact zona asupra careia va fi aplicat.