Meniu

Dermatologie extractie comedoane

Actualizat pe:

Cand iti apar puncte negre, cosuri si alte forme de acnee, primul pas la care te gandesti este sa apelezi la tratamente pentru acnee dovedite, bazate pe date stiintifice. Demachiantele si tratamentele pentru ten sunt in general eficiente, desi nu sunt intotdeauna potrivite pentru fiecare tip de acnee. Daca te confrunti cu acnee comedonala – puncte negre si puncte albe – o optiune pentru a face fata eruptiilor persistente este sa indepartezi acneea la un profesionist. Extractia comedoanelor la dermatolog este in acest caz o solutie care comporta cele mai putine riscuri, comparativ cu rezolvarea problemelor inestetice la domiciliu, care pot duce la agravarea problemelor, acnee severa si chiar risc de infectie locala.
Dermatologii ofera mai multe proceduri diferite pentru tratarea acneei, inclusiv extractia acneei, un proces care implica indepartarea fizica a sebumului, a celulelor moarte ale pielii si a altor substante care iti pot infunda porii si pot provoca dezvoltarea acneei.

In ce consta procedura de extractie comedoane

Extractia acneei sau extractia comedoanelor este o forma de tratament pentru acnee care implica indepartarea continutului porilor infundati folosind instrumente sterile. Acneea se dezvolta atunci când foliculii de par din piele sau porii sunt infundați cu resturi. Cateva substanțe diferite pot contribui la infundarea porilor, dar cele mai importante sunt sebumul si celulele moarte ale tegumentului. In timp ce multe celule moarte ale pielii sunt eliminate natural, unele dintre acestea se amestecă cu sebumul si determina infundarea porilor si aparitia acneei.
In timpul unei proceduri de extractie a acneei, un dermatolog va folosi un instrument steril, specializat, numit extractor de comedoane pentru a indeparta fizic continutul porilor blocati.
Inainte de extractie, dermatologul poate folosi un exfoliant pentru a indeparta celulele suplimentare ale pielii, apoi pregateste zonele vizate cu alcool pentru a impiedica bacteriile sa patrundă in piele in timpul procedurii. Pentru a proteja pielea dupa extractie, se pot prescrie medicamente pentru a preveni inflamatia si infectia.

Beneficii ale extractiei comedoanelor la dermatolog

Extractia acneei ofera mai multe beneficii, mai ales cand vine vorba de a face fata acneei persistente care nu se amelioreaza de la sine si nici prin tratamente specifice.

Rezultate imediate

Unul dintre cele mai mari beneficii ale extractiei acneei este ca ofera rezultate imediate. Spre deosebire de cremele, gelurile si demachiantele pentru acnee, in care tratamentul poate dura saptamani pentru a incepe sa functioneze, extractia acneei te scapa de acneea comedonala printr-o singura procedura.

Rezolvarea comedoanelor rezistente la tratamente cosmetice

Un alt beneficiu al extractiei acneei este ca poate trata comedoanele mari sau persistente care nu dispar cu medicamente. Chiar daca medicamentele pentru acnee sunt sigure si eficiente, ele pot lasa in urma cosuri, in special comedoane mari. Extractia acneei permite ca aceste comedoane sa fie indepartate in siguranta si eficient intr-o singura procedura.

Procedura sigura, cu grad scazut de risc

Un al treilea beneficiu al extractiei acneei este ca este mult mai sigura decat incercarea de a elimina punctele negre sau punctele albe acasa. Folosind un echipament steril si tehnici adecvate, un dermatolog poate reduce inflamatia si poate elimina blocajele fara a-ti deteriora pielea. Acest lucru reduce riscul de a dezvolta cicatrici de acnee, care sunt o problema comuna pentru persoanele care incearca sa rezolve acneea la domiciliu.