Meniu

Laser CO2

Actualizat pe:

O metoda inedita si eficienta prin care oamenii se pot bucura de o piele reintinerita este tratamentul cu laser CO2. Acesta este considerat ca fiind cel mai performant tratament de rejuvenare a pielii, prin refacerea suprafetei acesteia.

Datorita modului in care actioneaza, vindecarea este una rapida, iar efectele secundare sunt minime.

Cum functioneaza tratamentul cu laser CO2?

Cu toate ca tratamentul cu laser CO2 se foloseste foarte des pentru rejuventarea faciala, acesta poate fi folosit si pentru tratarea si intinerirea aspectului pielii din alte zone ale corpului, in special de pe gat, decolteu si maini, aceste fiind cele care tradeaza varsta reala a unei persoane.

Laserul CO2 difuzeaza o temperatura mica fata de alte aparate similare, lasand astfel tesutul din jur intact, insa instensitatea acestuia este aleasa de specialistul care il manevreaza, in functie de problemele care se doresc a fi combatute. In plus, laserul cu dioxid de carbon poate fi folosit in mod fractionat, numai asupra zonelor cu probleme, astfel incat portiunile sanatoase nu sunt atinse, ceea ce contribuie la vindecarea pielii. Tocmai de aceea, acesta mai este cunoscut si ca laser fractional CO2.

Inainte de a incepe acest tip de tratament, se va aplica o crema cu efect anestezic, pentru a reduce disconfortul resimtit de pacient in timpul procedurii, la fel cum si la finalul acesteia se va aplica o crema calmanta si cicatrizanta.

Dupa un tratament cu laser CO2 fractional, pacientii au nevoie de o perioada de recuperare de 5 pana la 10 zile, in functie de complexitatea tratamentului si de sensibilitatea pielii.

Care sunt beneficiile tratamentului cu laser CO2?

Cu toate ca la prima vedere poate parea un tratament agresiv pentru piele, procedura de rejuvenare a pielii cu laser CO2 este una dintre cele mai moderne si performante, fiind alternativa minim invaziva a interventiilor chirurgicale clasice pentru reintinerire.

Astfel ca cei care vor cauta pe internet „CO2 laser” vor gasi ca acest tip de tratament are foarte multe beneficii, printre care se afla si:

  • tratarea pigmentarii neuniforme a pielii si a petelor precanceroase;
  • o cicatrizare eficienta;
  • corectarea ridurilor si atenuarea liniilor faciale;
  • corectarea a numeroase imperfectiuni ale pielii;
  • o vindecare rapida;
  • riscuri minime de sangerare.

Prin urmare, acest laser poate fi folosit pentru cicatrice care se afla pe orice parte a corpului, indiferent daca sunt cicatrice provocate de acnee, arsura, cicatrice hipertofice, cheloide, atrofice. Rezultate foarte bune ale tratamentului cu laser CO2 fractional s-au observat si in cazul ridurilor fine din jurul ochilor, vergeturilor – care pot fi intalnite pe coapse, abdomen, fese sau brate – precum si in cazul pielii imbatranite de pe partea dorsala a mainilor.

Cel mai important avantaj pe care il are acest tip de tratament este faptul ca rezultatele obtinute sunt unele de lunga durata, care pot fi vizibile pana la 2 ani din momentul efectuarii procedurii.

In concluzie, tratamentul cu laser CO2 are toate motivele sa fie considerat cea mai eficienta solutie impotriva imbatranirii pielii.