Meniu

Mezoterapie Cearcane

Actualizat pe:

Tehnicile si procedurile specifice dermatologiei cosmetice au evoluat foarte mult, motiv pentru care accesul la procedurile de mezoterapie pentru cearcane, de exemplu, a devenit mai facil.

Cu toate ca tehnica de mezoterapie, folosita mai ales pentru imbunatatirea aspectului estetic, este una veche – a fost inventata in anii 50, de Michelle Pistor – de-a lungul timpului a suferit imbunatatiri importante. Astfel ca, in prezent, mezoterapia poate fi folosita pentru tratarea mai multor probleme de natura estetica, de la cearcane, celulita, vergeturi, pana la alopecie, cicatrice post acneea si alte afectiuni dermatologice.

In ce consta procedura de mezoterapie pentru cearcane?

Lipsa somnului si oboseala sunt principalii factori care duc la aparitia cearcanelor, iar una dintre cele mai eficiente solutii pentru tratarea acestora este mezoterapia pentru cearcane. Exista insa unele persoane care au o predispozitie genetica pentru a dezvolta cearcane, in cazul lor tratamentele cosmetice fiind foarte utile pentru ameliorarea aspectului evident al acestora.

In fond, mezoterapia consta in administrarea unui cocktail de substante, prin micorinjectii, in zonele afectate, astfel incat sa imbunatateasca aspectul pielii si sa ii ofere luminozitate si un aspect natural. Substantele care pot face parte din cockteilurile injectate sunt foarte diverse – vitamine, minerale, enzime, aminoacizi, oligoelemente, acid hialuronic – acestea variind in functie de zona vizata si de rezultatul urmarit.

De asemenea, tipul si cantitatea substantelor care urmeaza a fi injectate sunt stabilite de catre medicul dermatolog care va efectua procedura. In cazul cearcanelor se foloseste, de cele mai multe ori, acidul hialuronic in combinatie cu alte solutii revitalizante, pentru ca efectul lor sa fie unul antioxidant, de vitaminizare si de intensificare a microcirculatiei din zona.

Care sunt avantajele oferite de procedura de mezoterapie pentru cearcane?

Daca te intrebi de ce sa apelezi la mezoterapie pentru cearcane, in loc sa alegi alte solutii pentru tratarea sau imbunatatirea aspectului acestora, trebuie sa cunosti beneficiile pe care aceasta procedura le ofera.

Unele dintre cele mai importante avantaje pe care mezoterapie le ofera sunt:

  • pielea primeste un concentrat foarte mare de vitamine si substante nutritive, care ii ofera un aspect natural si proaspat;
  • prin mezoterapie, pielea este hidratata mult mai eficient, astfel incat sa isi recapete fermitatea;
  • pielea devine mai luminoasa, iar tenul capata o stralucire naturala in urma procedurii de mezoterapie, avand astfel un tonus mai bun;
  • este o procedura minim invaziva, care are efecte similare interventiilor chirurgicale, dar mai rapide.

Prin urmare, apelarea la procedurile de mezoterapie pentru tratarea cearcanelor este una dintre solutiile cele mai eficiente si putin dureroase.

Unde poti face proceduri de mezoterapie pentru cearcane?

Recomandat este ca procedurile de mezoterapie pentru cearcane sa le faci numai in cabinetele de dermatologie, in care activeaza medici specialisti, care au cunostintele necesare efectuarii unor astfel de tratamente.

Concluzie

Indiferent in ce oras locuiesti, cu siguranta vei gasi un cabinet dermatologic in care sunt realizate si proceduri dermatologice cu rol estetic, cum este si pricedura de mezoterapie pentru cearcane.