Meniu

Mezoterapie Injectabila

Actualizat pe:

Procedura de mezoterapie cu ace este una dintre cele mai solicitate proceduri de infrumusetare in cadrul saloanelor si clinicilor, deoarece ofera rezultate vizibile pe termen lung si imbunatateste aspectul pielii fara a implica operatii complexe si costisitoare, asa cum sunt majoritatea interventiilor chirurgicale.

Aceasta tehnica ti se potriveste daca vrei sa reduci grasimea din anumite zone ale corpului, sa redai luminozitate pielii, sa tratezi alopecia (caderea parului), sa diminuezi ridurile si liniile de expresie din zona faciala sau sa imbunatatesti aspectul pielii afectate de cicatrici postacneice.

Cum decurge o sedinta de mezoterapie cu ace?

In cadrul unei sedinte de mezoterapie cu ace, sunt utilizate seringi mici cu ace subtiri sau instrumente speciale de injectare, deci produsul este injectat in piele si patrunde in profunzimea acesteia. Produsul injectat consta intr-un amestec de substante hranitoare, revitalizante sau terapeutice, in functie de problema pe care vrei sa o tratezi si de zona in care este injectat cocktail-ul de substante active. Nu exista o formula standard, intrucat aceasta difera de la o persoana la alta.

O sedinta dureaza in jur de 30-45 de minute si incepe prin examinarea atenta a pielii si prin curatarea ulterioara a zonei in care se vor face injectiile. Tratamentul nu este dureros, insa in unele cazuri se poate aplica o crema anestezica pentru a amorti zona si pentru a garanta lipsa totala a disconfortului. Microinjectiile sunt efectuate de catre practician, manual sau cu un instrument special, livrandu-se cu fiecare injectie o doza mica din amestecul de substante folosite. De regula, mezoterapia cu ace este plasata la granita dintre cosmetica si medicina estetica, intrucat este un tratament medical nechirurgical si minim invaziv.

Care sunt beneficiile sedintelor de mezoterapie injectabila?

Sedintele de mezoterapie injectabila se potrivesc in mai multe situatii. Acestea sunt benefice atat pentru persoanele care vor sa stimuleze cresterea parului, cat si pentru cele care isi doresc rejuvenare faciala sau diminuarea celulitei. Acest tratament are multiple beneficii pentru piele si contribuie la revitalizarea acesteia tocmai pentru ca microinjectiile livreaza amestectul de substante active acolo unde este nevoie de el, adica in profunzimea pielii.

Unul dintre avantajele principale ale mezoterapiei este acela ca implica o tehnica minim invaziva si nu provoaca durere. Aceasta constituie o alternativa convenabila pentru persoanele care doresc sa evite interventiile chirurgicale, care nu numai ca sunt mai complexe si implica perioada de recuperare, dar sunt si mai costisitoare.

Amestecul de ingrediente introduse in piele prin injectii actioneaza in profunzime, hraneste pielea si implicit ii ofera fermitate. Sedintele de mezoterapie ajuta la obtinerea unui ten stralucitor, luminos, cu aspect sanatos si revitalizat, fiind diminuate ridurile superficiale, petele pigmentare, liniile fine si inclusiv cicatricile postacneice, care sunt inestetice si afecteaza increderea de sine.

Prin urmare, mezoterapia injectabila este o procedura nedureroasa, minim invaziva si care nu necesita perioada de recuperare. In linii mari, mezoterapia cu ace are numeroase avantaje si contribuie, printre altele, la stimularea productiei de colagen si elastina, care au un rol important in elasticitatea epidermei.