Meniu

Mezoterapie par

Actualizat pe:

Pierderea parului este o adevarata drama pentru foarte multi oameni, femei si barbati, astfel ca unii isi indreapta atentia catre tratamente moderne, cum este si cel de mezoterapie  pentru par. Prin intermediul acestei metode inovative oamenii isi pot recapata zambetul… si parul si se pot privi in oglinda cu drag, ca in vremurile bune.

Ce presupune un tratament de mezoterapie pentru par

Poate ai auzit de tratamentul de mezoterapie pentru par. Acesta este o metoda non-chirurgicala si minim invaziva, prin care se administreaza direct substante medicamentoase la nivelul zonelor afectate de caderea parului.

Substantele injectate sunt un cocktail de vitamine, vasodilatatoare sau substante bioactive, ce sunt adaptate nevoilor personalizate ale fiecarui pacient, precum si fiecarei forme de alopecie. Aceste substante sunt injectate intradermic, prin micro-intepaturi putin dureroase. Acele utilizate sunt unele subtiri si foarte scurte, de 2-4 mm. Sunt folosite seringi de 1 ml, tocmai pentru ca presiunea sa nu fie prea mare, caz in care ar fi sporita durerea.

Medicul dermatolog stabileste care este numarul de sedinte de mezoterapie par pentru fiecare persoana, in functie de diagnostic si de raspunsul pacientului. In general, se recomanda 5-7 sedinte, care se efectueaza la 7-14 zile distanta.

Mezoterapie par: cat dureaza o procedura si care sunt preturile

Procedura de mezoterapie par este una de scurta durata, care se realizeaza intr-un interval de 30-45 de minute. Faptul ca este realizata in conditii de durere minima face sa nu necesite anestezie si nicio alta pregatire a pacientului.

Pentru ca este o interventie populara in Romania, multi oameni care se confrunta cu caderea parului cauta pe internet „mezoterapie par pret” sau „mezoterapie par preturi” in ideea de a afla mai multe detalii despre ea, precum si despre costurile pe care le implica.

Tarifele pentru acest tratament difera de la o clinica la alta, in functie de mai multe variabile. Cabinetele alcatuiesc, de cele mai multe ori, pachete de mai multe sedinte, iar, spre exemplu, pentru un pachet de mezoterapie scalp cu 5 sedinte se poate plati 2.000 de lei, in timp ce pentru o singura sedinta se achita 500 de lei.

Preturile prezentate in acest articol sunt unele estimative, astfel ca daca ai nevoie de acest serviciu, cel mai bine este sa intrebi direct la cabinet care este costul exact.

Mezoterapie par: care sunt parerile oamenilor – functioneaza sau nu?

Daca vei cauta acum pe google „mezoterapie par pareri”, vei putea constata ca sunt multi oameni care au beneficiat de acest tratament, iar opiniile lor sunt impartite. In timp ce unii afirma ca si-au recapatat podoaba capilara, altii nu sunt la fel de incantati. Este important insa de stiut ca asa cum oamenii sunt diferiti, si afectiunile de care sufera sau raspunsul organismului lor poate varia.

De asemenea, reusita unei proceduri este influentata si de pregatirea si experienta medicului. Tratamentul se va efectua doar de catre specialisti cu experienta si bine pregatiti, care vor testa ce anume lipseste din compozitia firului de par, pentru a alege fiolele potrivite. De asemenea, este important de precizat ca rezultatele nu apar peste noapte si ca, in completare, medicii recomanda o alimentatie sanatoasa si echilibrata, bogata in vitaminele A, B5, B6, precum si in biotina, fier, seleniu, iod sau zinc.