Meniu

Microdermabraziune faciala

Actualizat pe:

Una dintre procedurile cosmetice care este foarte populara in randul femeilor este cea de microdermabraziune faciala. Aceasta are rolul de a indeparta celule moarte de la nivelul tenului, redandu-i acestuia luminozitatea si tonusul.

Cu toate ca procedura de dermabraziune poate fi realizata si pe alte zone ale corpului, fiind la fel de benefica si eficienta, cea faciala este cea mai des realizata in cadrul clinicilor de infrumusetare.

Ce efecte au tratamentele de microdermabraziune faciala?

Durata unui tratament de microdermabraziune faciala porneste de la 30 de minute si poate ajunge pana la o ora, in functie de starea in care se afla tenul si de substantele care se aplica pe piele, in timpul acestuia.

Indiferent insa de durata procedurii, efectele pe care microdermabraziunea le are sunt la fel de eficiente. In functie de problemele cu care se confrunta pacientele, printre efectele cele mai apreciate de acestea se regasesc urmatoarele:

  • petele pigmentare, cosurile si punctele negre sunt eliminate;
  • tenul este mai curat si mai luminos;
  • pielea este mai elastica, deoarece se stimuleaza producerea de colagen si elastan;
  • hidratarea pielii este mai eficienta;
  • acneea este tratata sau ameliorata (in functie de cat de grava este problema);
  • cicatricile superficiale sunt uniformizate;
  • ridurile fine si de expresie sunt estompate, oferind astfel un aspect intinerit;
  • tenul este regenerat, iar cel afectat de soare, refacut.

Prin urmare, microdermabraziunea este utila in tratare sau ameliorarea a mai multor „defecte” ale tenului, eliminand astfel diferite probleme inestetice ale acestuia.

Care sunt beneficiile tratamentelor de microdermabraziune faciala?

Pe langa numeroasele efecte pozitive pe care microdermabraziunea faciala le are asupra tenului, aceasta procedura cosmetica ofera si o serie de beneficii importante pacientelor care apeleza la aceasta.

Dintre acestea merita mentionat faptul ca efectele microdermabraziunii sunt vizibile inca de la prima sedinta, fiind potrivita chiar si pentru tenurile sau zonele sensibile ale fetei, cum sunt nasul si zona de sub ochi. De asemenea, tratamentele sunt rapide, simple si nedureroase, astfel ca nu este necesara o perioada de recuperare dupa acestea.

Un alt avantaj important pe care il are microdermabraziunea este faptul ca imbunatateste efectele pe care le au produsele cosmetice folosite in timpul tratamentului. Datorita modului in care se desfasoara procedura de microdermabraziune, produsele de ingrijire a tenului sunt absorbite mult mai rapid, prin urmare sunt si mai eficiente.

Dintre beneficii face parte si faptul ca prin microdermabraziune, fluxul sangvin este imbunatatit in zona tratata, ceea ce contribuie la o mai buna oxigenare a celulelor, care primesc o cantitate mai mare de substante nutritive. In acest fel, pielea devine mai sanatoasa, stralucitoare si isi recapata elasticitatea.

Faptul ca este o procedura sigura si cu minime efecte secundare – inrosirea fetei – face din microdermabraziune o solutie foarte eficienta pentru tratarea problemelor tenului, la care pot aplea persoane care au varsta de peste 15 ani.

In concluzie, tratamentele de microdermabraziune faciala sunt indicate in tratarea si ameliorarea a numeroase probleme ale tenului, rezultatele pe care le ofera fiind unele dintre cele mai bune.