Meniu

Microdermabraziune

Actualizat pe:

Femeile care doresc sa isi imbunatateasca aspectul tenului au la indemana o multime de solutii pentru infrumusetare, de la interventii estetice chirurgicale sau nechirurgicale, pana la proceduri cosmetice minim invazive, cum este si cazul celei de microdermabraziune.

Microdermabraziunea este deci metoda folosita pentru eliminarea problemelor inestetice ale tenului care utilizeaza exfolierea mecanica, dar care poate fi folosita si pentru tratarea altor zone ale corpului, cum ar fi cele afectate de celulita.

In ce consta procedura de microdermabraziune?

Procedura de microdermabraziune este una dintre cele mai solicitate proceduri cosmetice, mai ales ca este sigura si are o multime de beneficii. Unele dintre principalele avantaje de care se bucura femeile dupa o sedinta de microdermabraziune sunt un tonus mai bun si o textura generala a pielii imbunatatita.

In plus, procedura de microdermabraziune nu dureaza mult – intre 30 de minute si o ora – si nu necesita niciun fel de anestezie. Astfel ca pacientele pot reveni rapid la activitatile lor cotidiene.

Modul in care actioneaza microdermabraziunea este prin indepartarea celulelor moarte cu ajutorul unui dispozitiv special, care este dotata fie cu un diamant, fie cu cristale, si un vacuum. Dispozitivul respectiv va fi aplicat pe piele pentru exfolierea si aspirarea celulelor moarte de la nivelul tenului.

Diferenta dintre cele doua tipuri de pietre folosite pentru exfoliere consta in faptul ca diamantul este potrivit mai ales pentru tenurile sensibile si zonele cu piele subtire, cum este cea din jurul ochilor, in timp ce cristalele au si rolul de a nivela tenul.

De asemenea, mai exista o metoda de realizare a procedurii de microdermabraziune, cunoscuta sub denumirea de hidradermabraziune si care presupune ca inainte de aplicarea dispozitivului, pe piele sa fie aplicata o solutie antioxidanta. Aceasta procedura este recomandata, in special, persoanelor care au un ten uleios, inchis la culoare sau cu piele ridata.

Cine poate apela la microdermabraziune?

Femeile care apeleaza cel mai des la procedura de microdermabraziune pentru imbunatatirea aspectului si tonusului pielii sunt cele care se confrunta cu situatii precum:

  • puncte negre, pori dilatati;
  • acnee si cicatrici cauzate de aceasta;
  • linii fine si riduri de expresie;
  • un ten obosit si tern;
  • un aspect sau o textura neuniforma a pielii;
  • hiperpigmentare sau pete solare;
  • vergeturi;

Astfel, prin indepartarea stratului de celule moarte de pe suprafata tenului, acesta este mai luminos, mai hidratat, iar elasticitatea pielii este imbunatatita.

In plus, beneficiile pe care le ofera o astfel de procedura cosmetica sunt foarte importante, de la reducerea porilor si ridurilor de expresie, pana la imbunatatirea efectelor produselor de infrumusetare folosite si chiar favorizand fluxul sangvin din zona asupra careia se actioneaza.

Pentru ca rezultatele microdermabraziunii sa fie unele dintre cele mai eficiente, se recomanda urmarea unui tratament complet, care consta in efectuarea a aproximativ 6-10 sedinte de microdermabraziune, la un interval de doua saptamani.

In concluzie, rezultatele pe care le poate avea o singura sedinta de microdermabraziune sunt unele foarte bune, similare unor interventii estetice invazive.