Meniu

Microneedling scalp

Actualizat pe:

In prezent, podoaba capilara are mult de suferit din cauza factorilor externi nocivi si daunatori, situatie care se manifesta printr-un par rar, tocit, aspru, insa, din fericire, tratamentul de microneedling pentru scalp are un nivel ridicat de eficienta in insanatosirea parului.

Microneedlingul este o procedura de ameliorare a pielii, care a suferit anumite afectiuni, fiind folosita cu precadere in cadrul tratamentelor faciale. Cu toate acestea, tratamentul de microneedling este utilizat si la nivelul scalpului, obtinandu-se efecte satisfacatoare in ceea ce priveste procesul de insanatosire a parului. Prin intermediul unui dispozitiv cu microace care penetreaza pielea la nivelul scalpului, circulatia sangelui este imbunatatita, ceea ce duce la incurajarea productiei de colagen si la prevenirea caderii parului.

Beneficii pe care le obtii prin intermediul tratamentului de microneedling pentru scalp

Protejarea scalpului din calea factorilor care duc la caderea parului este acum posibila cu ajutorul tratamentului de microneedling pentru scalp, in care pacientii au sansa de a se bucura de o podoaba capilara puternica, rezistenta si regenerata. Printre beneficiile pe care procedura le pune la dispozitie, se numara si:

• prevenirea alopeciei – alopecia este o afectiune care provoaca pierderea parului in mod neuniform si inestetic, lasand anumite portiuni din scalp neacoperite. Din fericire, microneedlingul pentru scalp previne cu succes alopecia;
• imbogatirea parului – persoanele care au parul rar si isi doresc sa ii adauge volum, pot lua in considerare tratamentul de microneedling pentru scalp, care stimuleaza celulele stem aflate la nivelul dermului capilar;
• stimuleaza circulatia sangelui – datorita folosirii miilor de ace, dispozitivul de microneedling stimuleaza circulatia sangvina de la nivelul scalpului, ceea ce contribuie, implicit, la stimularea productiei de colagen. Astfel, densitatea firelor de par creste, iar scalpul se insanatoseste considerabil;
• hidratarea eficienta a scalpului – pentru a obtine rezultate satisfacatoare, este necesar ca scalpul sa fie hidratat in mod corespunzator.

Exista riscuri in folosirea tratamentului de microneedling pentru scalp?

Folosirea procedurii de microneedling pentru scalp implica, pe langa beneficii, si anumite riscuri, care pot fi evitate cu succes de pacientii care merg la cabinete specializate in practicarea acestui tratament. Exista posibilitatea crearii unor rani de dimensiuni mici, care, daca raman deschise, sunt mai usor expuse riscului de formare a infectiilor.

Persoanele care experimenteaza o situatie de acest fel, cel mai probabil, nu au optat pentru serviciile unei clinici specializate in practicarea tehnicii de microneedling. De asemenea, nu este recomandat nici ca pacientul sa-si aplice de unul singur procedura de microneedling, pentru ca este suficient de periculoasa. Un specialist stie cum sa regleze adancimea de penetrare a acelor in stratul dermic, astfel incat sa nu existe riscul de experimentare a leziunilor sau a ranilor.

Ulterior, dupa tratament, pacientul trebuie sa respecte cu strictete indicatiile medicului specialist cu privire la perioada de recuperare, astfel incat totul sa decurga in parametri optimi, iar procedura sa atinga capacitatea maxima de reusita.

Prin urmare, pacientii care isi doresc sa aiba o podoaba capilara bogata, sanatoasa si un scalp regenerat, pot apela cu incredere la aplicarea tratamentului de microneedling intr-o clinica specializata in medicina estetica.