Meniu

Microneedling

Actualizat pe:

Metodele prin care tenul poate fi reintinerit sunt foarte multe in prezent, una dintre acestea fiind si procedura de microneedlig. Aceasta varietate de tratamente si proceduri de reintinerire fac posibila gasirea unei solutii pentru orice tip de ten sau orice nevoie ar avea o pacienta.

In plus, unele dintre ele au multiple utilizari, in cazul microneedling-ului, de exemplu, acesta putand fi folosit si in alte zone ale corpului, cum ar fi pentru ameliorarea vergeturilor.

Ce este microneedling?

Procedura de microneedling este un tratament de regenerare a pielii pentru care se foloseste un dispozitiv medical special, cu microace. Acest dispozitiv poate avea forma unui stilou cu foarte multe ace fine, care perforeaza pielea sau forma unui roller, care se roteste pe piele.

Micile leziuni create de aceste microace permit o mai buna patrundere a produselor cosmetice folosite, amplificandu-le efectele. In plus, acestea determina pielea sa produca mai mult colagen, necesar pentru vindecare si regenerare. Frecventa si adancimea intepaturilor se alege de catre specialist in functie de problema care se doreste a fi tratata.

Tinand cont ca este o porcedura minim invaziva, microneedling-ul nu este un tratament complicat sau de durata, aproximativ o ora, insa trebuie efectuat numai de persoane calificate, deoarece exista riscul aparitie unor infectii, daca dispozitivul folosit nu este steril sau daca mediul de lucru nu este igienic.

Care sunt beneficiile procedurii de microneedling?

Procedura de microneedling poate fi efectuata atat pentru tratarea unor probleme ale tenului, cum ar fi cicatricele sau eruptiile cutante, cat si cu rol preventiv, pentru a mentine pielea intr-o stare buna de sanatate.

Cu toate acestea, beneficiile pe care le are procedura respectiva sunt mult mai multe. Printre cele mai importante avantaje ale microneedling-ului fiind:

  • hidratarea tenului in profunzime;
  • imbunatatirea productiei de colagen si elastan a pielii;
  • ameliorarea cicatricelor chirurgicale, provocate de acnee sau a vergeturilor;
  • ameliorarea petelor pigmentare;
  • estomparea ridurilor fine;
  • micsorarea porilor dilatati;
  • are efect de tonifiere si lifting asupra pielii.

In plus, procedura de microneedling poate fi efectuata si asupra altor zone ale corpului, aceasta fiind de fapt un timp de mezoterapie cu ace, astfel ca poate contribui la prevenirea caderii parului sau la cresterea densitatii si rezistentei acestuia.

Exista contraindicatii referitoare la microneedling?

In ciuda numeroaselor beneficii pe care le are, exista si o serie de contraindicatii in ceea ce priveste procedura de microneedling. Acestea vizeaza in special femeile insarcinate sau care alapteaza, precum si persoanele care au diferite afectiuni.

De exemplu, persoanele care au infectii sau un herpes activ nu pot fi tratate in momentul respectiv, in timp ce in cazul celor care au tendinta de a forma cicatrice cheloidale, care au tulburari de coagulare a sangelui si urmeaza un tratament cu anticoagulante, precum si cei care au finalizat un tratament anti-acneic cu retinoizi de mai putin de 3 luni, microneedling-ul este interzis.

In concluzie, situatiile in care nu este recomandata procedura de microneedlig sunt rare, iar beneficiile numeroase o fac sa fie foarte apreciata de femeile care isi doresc reintinereirea si regenerarea pielii.