Meniu

Micropigmentare sprancene

Actualizat pe:

Cate tipuri de micropigmentare sprancene exista?

Conturarea sprancenelor contribuie aproximativ 70% la un machiaj, motiv pentru care foarte multe femei isi contureaza sau deseneaza sprancenele zilnic, dar o metoda de a scapa de aceasta „corvoada” este procedura de micropigmentare sprancene.
Aceasta poate fi realizata la aproape orice femeie, exceptie facand persoanele cu anumite afectiuni medicale, iar rezultatele pot tine pana la 3 ani, timp in care acestea nu trebuie sa se mai preocupe de forma sau culoarea acestora.

Prin ce tehnici se poate realiza micropigmentarea sprancenelor?

Cu toate ca tatuajul cosmetic se foloseste deja de ani buni, acesta este considerat o procedura invechita, ale carei rezultate, in timp, nu mai sunt la fel de frumoase, motiv pentru care tot mai multe femei apeleaza la procedura de micropigmentare a sprancenelor.
Procedura de micropigmentare este un tip de machiaj semipermanent, ale carui rezultate dureaza pana la 3 ani si in cazul caruia culoarea pigmentului nu se schimba sau migreaza. Tocmai aceste lucruri au contribuit la cresterea popularitatii acestei proceduri.
In plus, au fost dezvoltate mai multe tehnici de micropigmentare a sprancenelor, care pot fi alese in functie de tipul tenului, forma si aspectul final care se doreste a fi obtinut pentru sprancene.
Una dintre metode este cea de micropigmentare sprancene fir cu fir, care se adreseaza in special persoanelor care au un ten sensibil, deoarece este o procedura care nu vatameaza foarte tare pielea, precum si celor care au sprancene rare sau cu goluri, ori care au sprancene tatuate, cu o culoare decolorata.
O alta metoda de reconturare a sprancenelor prin intermediul micropigmentarii este tehnica Powder, care consta in inserarea unui pigment organic intr-un strat superior al pielii, alicat in degrade. Aceasta este potrivita atat pentru a obtine rezultate discrete si naturale, cat si pentru femeile nonconformiste, care isi doresc sprancene accentuate si perfect conturate.
De asemenea, mai exista si tehnica Shading/ ombre, care se realizeaza prin trecerea treptata de la o culoare deschisa la cea inchisa, fiind potrivita pentru femeile care isi doresc rezultate intense, adica sprancene foarte bine conturate si pigmentate.

Care sunt avantajele oferite de procedura de micropigmentare sprancene?

Primul si cel mai important avantaj de care se bucura femeile care apeleaza la procedura de micropigmentare sprancene este ca se vor putea bucura de sprancene conturare si cu o culoare mai intensa in orice moment al zilei, fara sa petreaca timpul in oglinda.
Un alt avantaj important este ca prin intermediul acestei proceduri se poate corecta orice defect pe care il are spranceana, indiferent daca este vorba despre un gol din interiorul acesteia sau o forma prea subtire, de exemplu. In plus, sprancenele bine conturate contribuie si la o conturare mai eficienta a trasaturilor.
Faptul ca este o procedura care nu dureaza foarte mult si ale carei rezultate dureaza aproximativ 2-3 ani, reprezinta si ele avantaje pe care le ofera aceasta procedura de conturare a sprancenelor.
Prin urmare, pentru orice tehnica de micropigmentare sprancene ar opta femeile care isi doresc sprancene mai bine conturate, rezultatele sunt la fel de eficiente, potrivite pentru orice preferinta.