Meniu

Micropigmentare

Actualizat pe:

Micropigmentarea este o procedură cosmetica folosita pentru evidentierea sau conturarea unor trasaturi si care se aplica, de obicei, la trasaturi ale fetei. Aceasta este un timp de machiaj semipermanent, datorita caruia femeile vor petrece mai putin timp in fata oglinzii pentru a se aranja.

Cum se realizeaza procedura de micropigmentare?

O definitie a procedurii de micropigmentare care face referire si la modul in care aceasta se realizeaza suna astfel: micropigmentarea este o procedura prin intermediul careia se realizeaza un microimplant de pigmenti naturali in stratul superior al pileii.

Drept urmare, efectele procedurii este unul temporar, care poate dura chiar si pana la 3 ani. Totusi, in functie de factori precum tipul tenului si modul de ingrijire al acestora, timpul in care clientele se pot bucura de efectele micropigmentarii poate fi mai mic.

La modul general, este necesara o sedinta initiala de micropigmentare, in care se realizeaza consultatia, se stabileste forma dorita, dupa care se poate efectua procedura. Ulterior, cei mai multi specialisti vor recomanda si o sedinta de retus, dupa o anumita perioada de timp, adesea fiind vorba despre 4-6 saptamani.

In ce zone se pot efectua proceduri de micropigmentare?

Una dintre cele mai cunoscute proceduri cosmetice care implica micropigmentarea este cea asupra sprancenelor. In plus, exista mai multe tehnici de micropigmentare a sprancenelor, care sa se potriveasca nevoilor, tipului de ten si formei sprancenelor clientelor.

Numai ca acest tip de masaj semipermanent se poate realiza si in alte zone ale fetei, cum ar fi pentru conturarea ochilor sau pentru conturarea si intensificarea culorii buzelor. De asemenea, la micropigmentare se poate apela si cand se doreste mascarea unor cicatrice sau a vergeturilor si chiar in cazul alopeciei. Exista un tip de micropigmentare a scalpului, care ofera senzatia prezentei unor fire de par in zonele in care acesta este rar, iar prin alegerea pigmentului potrivit se poate obtine un aspect natural si un rezultat eficiente.

Exista riscuri si contraindicatii pentru micropigmentare?

Faptul ca procedura de micropigmentare presupune inserarea unui pigment in piele, chiar daca numai in stratul superior ala acesteia, implica o serie de riscuri legate, in special, de igiena si dezinfectarea instrumentelor folosite.

De aceea, este foarte important sa se apeleze numai la persoane specializate, care cunosc atat procedura de realizare a micropigmentarii, dar care sa si respecte normele de igiena specifice. In plus, efecte secundare care pot aparea dupa o astfel de procedura cosmetica, dar care sunt normale si care se vor vindeca rapid si de la sine, sunt inrosirea si inflamarea pielii.

In ceea ce priveste contraindicatiile, micropigmentarea nu poate fi realizata la persoane care sufera de boli transmisibile, cum sunt SIDA, hepatita, sau de diabet, precum nici la femeile insarcinate sau care alapteaza. Procedura de micropigmentare nu este compatibila nici cu anumite medicamente, motiv pentru care este important sa se discute cu specialistul daca se urmeaza un tratament medicamentos.

In concluzie, procedura de micropigmentare reprezinta metoda prin care femeile se pot bucura de trasaturi conturate in orice moment, fara grija machiajului.