Meniu

Peeling chimic pareri

Actualizat pe:

Cand vine vorba de peeling chimic, parerile pot sa difere in functie de tipul de peeling folosit si de profunzimea actiunii in sine. In principal, peelingul chimic este procedura dermatologica prin intermediul careia are loc exfolierea epidermului. Pentru ca actiunea sa aiba loc este nevoie de ajutorul unor substante chimice.

Substantele chimice folosite pot fi acidul tricloracetic, solutia Jessner in diferite concentratii, sau alfa-hidroxiacizi precum acidul glicolic si beta-hidroxiacizi precum acidul salicilic. Cu privire la intensitatea procedurii, exista peelinguri foarte superficiale, superficiale, medii si profunde.

Bineinteles, interventia nu este recomandata persoanelor gravide sau care alapteaza, celor alergice la substante sau cu pielea inchisa la culoare, in general cea foarte bronzata.

Peeling chimic: pareri cu privire la beneficiile sale

La peelingul chimic, parerile bune apar dupa ce pacientii observa beneficiile aduse de interventia respectiva: aspectul cicatricilor usoare va fi imbunatatit, iar unele tipuri de acnee vor fi tratate. In plus, cei care apeleaza la acest tratament se vor bucura de o ameliorare a petelor care apar odata cu inaintarea in varsta, sau a pistruilor.

In general, se poate spune ca beneficiile de pe urma tratamentului sunt legate de efectul sau de anti-imbatranire, cresterea fermitatii si imbunatatirea densitatii pielii si sprijinirea luptei impotriva hiperpigmentarii.

Rezultatele s-ar putea sa arate diferit, in functie de tipul tenului pacientei. Asa se explica de ce persoanele cu un ten cu un grad inalt de sensibilitate nu vor observa aceleasi efecte ca cele mai putin sensibile, pentru ca ele pot apela doar la un peeling superficial. Fiindca nu este vorba de o exfoliere intensa, perioada de recuperare va fi una scurta.

Peelingul chimic si parerile cu privire la perioada de dinainte si de dupa operatie

Chiar si cu privire la ce trebuie facut inainte si dupa operatia de peeling chimic, parerile sunt numeroase. Exista conditii particulare, ce trebuie luate in calcul de persoanele care planuiesc sa apeleze la o astfel de interventie: in primul rand, in situatia in care pacientul urmeaza si alte tratamente, el trebuie sa discute aceasta chestiune cu medicul chirurg pe care si l-a ales.

Mai mult decat atat, pacientul trebuie sa aduca in discutie orice fel de afectiune de care sufera, deoarece exista sanse ca ele sa afecteze efectul peelingului. In cazul in care pacientul a suferit o infectie herpetica in zona asupra caruia urmeaza sa fie actioneze peelingul chimic, profilaxia infectiei va fi realizata inainte de peeling.

Dupa tratament, pielea va avea un aspect rosu, ceea ce nu este un motiv de ingrijorare. Majoritatea pacientilor trec prin acest lucru. In scopul de a preveni aparitia petelor maronii de la soare, este indicat ca ei sa foloseasca o crema cu factor de protectie SPF 50+. Mai este necesara si o crema hidratanta pentru a evita senzatia de uscaiune.

Prin urmare, cei care planuiesc sa treaca la un moment dat printr-o interventie de peeling chimic trebuie sa fie constienti de gradul de sensibilitate pe care il are tenul lor si de pe urma carui tip de peeling vor beneficia cel mai mult.