Meniu

Peeling chimic

Actualizat pe:

La momentul actual, printre cele mai simple si practicate tratamente din domeniul medicinei estetice a ajuns sa se numere si cel de peeling chimic, o metoda neinvaziva care ajuta la obtinerea unui aspect estetic mult mai frumos al pielii. Prin urmare, daca esti interesat sa apelezi la o astfel de procedura, probabil vei fi incantat sa auzi ca in articolul de fata au fost selectionate toate informatiile de baza pe care trebuie sa le cunosti.

In ce consta procedura de peeling chimic?

Peelingul chimic, in termeni generali, consta intr-o procedura estetica neinvaziva, in cadrul careia se aplica anumite solutii chimice pe zona stabilita, scopul final fiind cel de indepartare al straturilor superioare ale pielii, ceea ce, implicit, duce la obtinerea unui aspect estetic foarte frumos. De regula, acest tratament isi poate gasi utilizare doar pentru infrumusetarea pielii de pe fata, gat, piept sau maini.

Inainte de inceperea lucrarii propriu-zise, zona vizata va fi curata corespunzator de catre medicul specialist, pentru ca procesul sa se poata desfasura in cele mai bune conditii; in cazul in care tratamentul se va aplica asupra fetei, clientului i se va oferi si o protectie pentru ochii, precum ochelarii sau tifonul. Dupa realizarea acestor pregatiri, medicul va apela la un anestezic, daca este cazul, dupa care va aplica substanta chimica, aceasta urmand sa fie indepartata la finalul procedurii.

La momentul actual, pe piata pot fi intalnite trei tipuri de peeling:

1. Peeling superficial

In cadrul acestui proces vor fi utilizati doar acizi slabi, principala intentie fiind de a fi penetrat doar stratul superficial al pielii, rezultatul obtinut constand intr-o exfoliere slaba. De regula, clientii care ajung sa apeleze la un astfel de tratament isi doresc sa scape de pielea aspra sau depigmentata si sa obtina un aspect mai catifelat si intinerit. Pe parcursul procesului, pacientul nu va avea de ce sa se ingrijoreze, gradul de disconfort aparut situandu-se doar in parametrii minimi.

2. Peeling mediu

Substantele chimice utilizate pentru acest proces vor fi acidul glicoric sau acidul tricloracetic, atat stratul superficial, cat si stratul mijlociu al pielii urmand sa fie penetrate, obiectul principal constand in eliminarea celulelor deteriorate. Prin intermediul acestui tip de peeling, se urmareste tratarea: petelor de piele cauzate de inaintarea in varsta; pistruilor; ridurilor; decolorarii moderate etc. Pe deasupra, metoda respectiva mai poate fi considerata drept o solutie pentru persoanele care se confrunta cu piele aspra, in urma tratamentului urmand sa fie capatat un aspect estetic mai neted.

3. Peeling profund

Pentru acest tip de peeling, se va lucra doar cu substante mai puternice, precum acidul tricloracetic sau fenolul, penetrarea urmand sa se realizeze pana la un nivel adanc al stratului mijlociu de piele. Un tratament de acest tip se poate realiza doar pentru pielea de pe fata si doar o singura data, rezultatele obtinute constand la un aspect intinerit si revitalizat. De regula, este utilizat cu scopul eliminarii: liniilor moderate; cicatricilor superficiale; petelor cauzate de imbatranire; ridurilor.

In concluzie, dupa cum s-a putut observa, in articolul de fata au fost selectionate doar informatiile de baza cu privire la acest tip de tratament, intentia fiind ca tu sa-ti poti forma o prima opinie cat mai concreta.