Meniu

PRP recuperare

Actualizat pe:

Exista inca multe intrebari legate de terapia PRP, mai ales ca aceasta este o procedura estetica relativ noua si inovativa, iar una dintre cele mai des intalnite este legata de recuperarea dupa PRP. Pacientii sunt curiosi in cat timp dupa o astfel de procedura estetica minim invaziva se pot reintoarce la activitatile de zi cu zi.
Trebuie retinut insa ca perioada variaza de la un pacient la altul si, mai ales, in functie de zona asupra careia s-a interventi. Cu toate acestea, nu va fi nevoie sa isi amane activitatile mai mult de 12-24 de ore de la interventie.

Cat dureaza perioada de recuperare dupa PRP?

Procedura de injectare cu plasma imbogatita este utilizata atat in cosmetica, dar si in alte ramuri ale medicinei, cum ar fi ortopedia, motiv pentru care si recuperarea dupa PRP difera in functie de partea corpului care a beneficiat de un astfel de tratament.
Tinand cont ca cele mai populare sunt insa procedurile estetice, pacientii nu vor avea prea mult de asteptat pana trec efectele secundare ale unei astfel de proceduri estetice. Terapia PRP consta in injectarea de plasma imbogatita cu trombocite, astfel ca aceasta este o procedura estetica minim invaziva. De aceea exista posibilitatea de a aparea efecte secundare minore, cum ar fi vanatai sau roseata.
Daca aceasta procedura a fost efectuata la nivelul fetei, atunci pacienti pot avea nevoie de aproximativ 12 ore de recuperare, perioada in care sa se retraga roseata si edemele. Chiar de a doua zi, acestia pot reveni la activitatile lor obisnuite.
In schimb, daca procedura PRP a vizat tratarea alopeciei, injectiile fiind facute la nivelul scalpului, adesea pacientii pot reveni imediat la programul cotidian.

In ce consta recuperarea dupa PRP?

Un alt aspect important, de care oamenii trebuie sa stie in legatura cu recuperarea dupa PRP este legat de indicatiile post-interventie, prin care pot ajuta la o vindecare mai rapida a edemelor si vanatailor.
Cum procedura consta in folosirea unor substante naturale proprii – plasma propriului sange – riscul de aparitie a unor reactii adverse este absent. In schimb, in timpul unui astfel de tratament trebuie evitate medicamentele anti-inflamatoare. De asemenea, se recomanda evitarea expunerii la bai fierbinti, soare sau solar, in primele zile de dupa o procedura PRP.
Cum recuperarea este una foarte rapida, pacientele pot folosi produse cosmetice chiar de a doua zi si in cazul unui tratament PRP efectuat la nivelul tenului. Pentru un grad de protectie ridicat, poate fi folosita o crema calmanta, cu factor de protectie solara SPF 50.

Exista diferente in ceea ce priveste recuperarea dupa PRP?

Fiecare pacient este unic, astfel ca si modul in care reactioneaza organismul acestuia dupa o procedura estetica este diferit, iar recuperarea dupa PRP poate fi imediata sau poate dura 1-2 zile. Un alt criteriu care poate duce la aparitia unor diferente, in ceea ce priveste procesul de recuperare dupa tratamentul PRP, este zona asupra careia se intervine, terapia PRP fiind potrivita atat pentru ten, scalp, decolteu, gat, maini.
In concluzie, recuperarea dupa PRP este una simpla si rapida, pacientii putand reveni la activitatile cotidiene cel mult a doua zi dupa interventie.