Meniu

Radiofrecventa corporala

Actualizat pe:

Radiofrecventa corporala este o interventie nechirurgicala aplicata la nivelul pielii care are rolul de a-i imbunatati fermitatea si de a o intineri. Procedura a capatat un nivel ridicat de popularitate in randul persoanelor care isi doresc sa amelioreze aspectul neplacut de coaja de portocala, denumita si celulita. Celulita este un rezultat al faptului ca organismul nu mai este capabil sa produca la fel de mult colagen pentru a hidrata si pentru a regenera pielea. Acest lucru se intampla adesea in procesul de imbatranire sau din cauza fluctuatiilor de greutate.

Astfel, persoanele care isi doresc o schimbare la nivelul corpului lor fara sa sufere interventii chirurgicale estetice la preturi ridicate si cu un nivel ridicat de durere, pot apela cu incredere la radiofrecventa corporala.

Care este principiul de functionare a radiofrecventei corporale?

Radiofrecventa corporala, metoda sigura si eficienta de intinerire a pielii, are un principiu simplu de functionare, care ofera rezultatele dorite. Tehnica presupune realizarea efectului socului termic, care patrunde in cele trei straturi ale pielii, astfel incat sa stimuleze capacitatea de regenerare a organismului. Cu alte cuvinte, procedura contribuie, in principal, la stimularea organismului de a-si produce secretia necesara de colagen nou, iar aspectul neplacut al pielii este ameliorat cu succes.

Beneficii pe care le obtii prin intermediul radiofrecventei corporale

Exista o multime de situatii avantajoase oferite de procedura de radiofrecventa corporala, datorita capacitatii sale de stimulare a factorului regenerator in organism. Printre aceste beneficii se numara si:

  • nu este o procedura dureroasa – datorita faptului ca nu este chirurgicala, radiofrecventa corporala nu implica senzatii drastice de disconfort sau dureri crunte in cadrul zonelor tratate;
  • reduce aspectul neplacut al celulitei – celulita, asemanatoare cu aspectul de coaja de portocala, apare, mai ales, din cauza sedentaritatii, a fluctuatiei de greutate si a procesului de imbatranire. Din fericire, poate fi estompata si combatuta cu ajutorul radiofrecventei corporale;
  • contribuie la hidratarea pielii – din cauza faptului ca organismul nu mai este la fel de capabil sa produca nivelul necesar de colagen, exista riscul ca pielea sa sufere de o deshidratare constanta. Vestea buna este ca radiofrecventa contribuie semnificativ la stimularea productiei de colagen, procedura prin care pielea isi recapa proprietatile hidratante;
  • regenerarea pielii – persoanele care isi doresc sa aiba o piele fina in diverse zone ale corpului si sa se bucure de un efect vizibil de intinerire, pot lua in considerare cu incredere radiofrecventa corporala;
  • efecte de lunga durata – partea cu adevarat avantajoasa a acestei proceduri consta chiar in faptul ca rezultatele obtinute in timpul tratamentului nu vor disparea dupa doar cateva luni, ci, din contra, rezista o perioada indelungata. In plus, persoanele care au un stil de viata activ, sanatos, in care fac miscare, vor contribui pozitiv la mentinerea efectelor placute ale radiofrecventei corporale.

Prin urmare, cei care decid ca au nevoie de o revitalizare si regenerare a pielii, fara sa fie nevoiti sa plateasca sume exorbitante pentru interventii chirurgicale dureroase, pot lua in considerare radiofrecventa corporala si vor observa imbunatatiri semnificative.