Meniu

Radiofrecventa fractionata

Actualizat pe:

Radiofrecventa fractionata este o procedura de regenerare a pielii, folosita sub forma de tratament pentru estomparea si ameliorarea aspectului cicatricilor postacneice. De asemenea, contribuie semnificativ la eliminarea ridurilor fine, de expresie, aparute prematur, dar si a porilor dilatati.

Principiul de functionare este unul simplu si consta in realizarea unui soc termic la nivelul pielii, care are rolul de a incalzi tesuturile si de a stimula fibrele de colagen, astfel incat sa se genereze altele noi. Cu ajutorul radiofrecventei fractionate, pielea isi va recapata aspectul tanar, va fi reimprospatata si regenerata, ceea ce este de un mare ajutor pentru procesul de eliminare a porilor dilatati si a cricatricilor inestetice.

Beneficii pe care le obtii cu ajutorul radiofrecventei fractionate

Pacientii care isi doresc sa aiba parte de procedura de radiofrecventa fractionata, trebuie sa ia in considerare si avantajele pe care le ofera. Printre beneficiile obtinute cu ajutorul interventiei se numara si:

  • elimina cicatricile create de acnee, de arsuri sau de diverse interventii chirurgicale, redand aspectul placut si uniform al tenului;
  • are capacitatea de a reduce toate ridurile fine, de expresie, care s-au format in jurul ochilor, buzelor sau chiar in jurul gatului;
  • ofera posibilitatea de imbunatatire a tonusului si a flexibilitatii pielii, avand un efect placut de intinerire si de regenerare;
  • elimina cu succes vergeturile aparute in orice zona a corpului si contribuie semnificativ la capacitatea de strangere a porilor dilatati;
  • ofera posibilitatea unui lifting facial;
  • are capacitatea de a ameliora aspectul neplacut al pungilor de sub ochi, tratandu-le eficient;
  • ofera efecte de lunga durata, astfel incat pacientii nu vor fi nevoiti sa reia sedintele de radiofrecventa fractionata in viitorul apropiat.

Care sunt efectele secundare ale procedurii de radiofrecventa fractionata?

Persoanele care aleg sa beneficieze de radiofrecventa fractionata, trebuie sa ia in considerare si efectele secundare pe care le pot experimenta dupa ce sedintele de tratament se sfarsesc.

Mai intai de toate, este important de mentionat faptul ca este normal ca, imediat dupa ce a avut loc sedinta de tratament, sa se experimenteze mici umflaturi in cadrul zonelor tratate, insa, din fericire, dispar in aproximativ 24 de ore. De asemenea, dupa doua, trei zile de la inceperea tratamentului, este posibil sa se observe aparitia unor puncte de mici dimensiuni de culoare rosiatica, din cauza acelor care au penetrat pielea in zona tratata. Pe langa aceste efecte se mai numara si:

  • dupa primele 3-5 zile de la inceperea tratamentului, este posibil sa se resimta o oarecare sensibilitate in zona tratata;
  • aparitia echimozelor in zona din jurul ochilor;
  • manifestarea unei hiperpigmentari postinflamatorii, astfel, multi specialisti recomanda ca dupa tratament, sa se utilizeze creme care au un factor ridicat de protectie solara.

Prin urmare, radiofrecventa fractionata se dovedeste a fi o metoda eficienta de reintinerire a pielii si de vindecare a imperfectiunilor care duc, de cele mai multe ori, la o stima de sine scazuta. Astfel, persoanele care vor sa beneficieze de o astfel de procedura, pot lua in considerare informatiile furnizate anterior in articol.