Meniu

Radiofrecventa

Actualizat pe:

Radiofrecventa este un tip de terapie care este folosita preponderent in fizioterapie, dar care a inceput sa fie folosita tot mai des si in proceduri cosmetice si de infrumusetare, deoarece s-au observat beneficii importante pe care radiofrecventa le are asupra imbunatatirii aspectului pielii.

Astfel ca aceasta procedura poate fi efectuata atat la nivelul tenului si decolteului, cat si la nivelul membrelor si altor zone ale corpului.

Cum functioneaza radiofrecventa pentru infrumusetare?

In general, radiofrecventa consta in procerea de unde magnetice care patrund adanc in straturile pielii, producand un camp electromagnetic care transforma energia in caldura si care contribuie astfel la stimularea productiei de colagen si de elastina.

Prin aceasta metoda se stimuleaza regenerarea naturala a pielii, motiv pentru care poate fi folosita aproape pe intreaga suprafata a corpului. Totodata, radiofrecventa poate fi considerata unul dintre cele mai eficiente tratamente, deoarece rezultatele vor fi vizibile rapid.

Prin urmare, persoanele carora li se adreseaza aceasta procedura de infrumusetare sunt cele care doresc sa isi imbunatateasca aspectul pielii, dar intr-un mod natural.

Ce efecte poate avea radiofrecventa?

In sectorul cosmeticii, exista doua tipuri de radiofrecventa, clasificate in functie de zona asupra careia se intervine: radiofrecventa faciala si radiofecventa corporala.

Radiofrecventa este una dintre cele mai populare astfel de proceduri de infrumusetare, deoarece aceasta contribuie la reducerea ridurilor si la imbunatatirea aspectului tenului, acesta devenind mai luminos si mai tonifiat dupa radiofrecventa. Prin urmare, exista mai multe probleme ale tenului care pot fi tratate cu ajutorul radiofrecventei, de la riduri si piele lasata, fara fermitate, pana la cearcane, pori dilatati sau cicatrice cauzate de acnee.

In ceea ce priveste radiofrecventa corporala, aceasta este folosita in special pentru coapse, abdomen sau brate, deoarece are ca efect diminuarea celulitei, a stratului adipos si de tratare a vergeturilor. Aceasta procedura de infrumusetare imbunatateste circulatia sangvina si metabolismul celular, datorita vasodilatatiei, dar contribuie totodata si la eliminarea toxinelor si lichidelor din organism.

Astfel ca efectele de tonifiere si fermitate, care sunt obtinute in urma unei sedinte de radiofrecventa, sunt un ajutor important pentru femei in procesul de slabire.

Exista contraindicatii referitoare la radiofrecventa?

Raspunsul este da, exista si o serie de contraindicatii referitoare la radiofrecventa, precum si cateva efecte secundare, care sunt normale dupa o astfel de sedinta de infrumusetare.

In primul rand, femeile insracinate sau cele care alapteaza nu ar trebui sa fie supuse unei astfel de interventii, la fel cum este cazul si persoanelor care nu au inca varsta de 18 ani implinit. De asemenea, persoanele care sufera de afectiuni acute ale pielii sau de alte afectiuni cum sunt afectiuni cardiace severe, deficiente renale, dar nici cele care au stimulator cardiac sau sterilet, nu pot beneficia de un tratament cu radiofrecventa.

Printre efectele secundare cu care se pot confrunta pacientele dupa o sedinta de radiofrecventa sunt: sensibilitate cutanata, inrosirea pielii, descuamarea acesteia, pete pigmentare temporare sau o roseata care este insotita de o inflamatie a pielii. Totusi, aceste efecte ar trebui sa persiste maximum o saptamana.

In concluzie, procedurile de radiofrecventa sunt unele dintre cele mai potrivite nevoilor femeilor moderne, mai ales ce se adreseaza zonelor cele mai problematice ale corpului.