Meniu

Ecografie abdominala Sibiu

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Daca medicul ti-a solicitat o ecografie abdominala in Sibiu, te vom ajuta, in acest articol, sa iei o decizie buna in privinta clinicii in care o vei efectua. In acest municipiu, piata serviciilor medicale este destul de dezvoltata, fiind numeroase clinici si cabinete medicale cu servicii de ecografie. In continuare vom explora in detaliu beneficiile, dezavantajele si costurile din respectivele locatii.

Ecografia abdominala este o metoda noninvaziva de diagnostic ce face posibila vizualizarea organelor interne din abdomen, putand depista problemele de la ficat, rinichi, vezica biliara, pancreas si multe altele. Descopera unde anume o poti efectua in Sibiu si cat costa! 

Cat costa o ecografie abdominala Sibiu

Costul pentru ecografia abdominala in Sibiu este prezentat in tabelul de mai jos, in functie de clinica in care se realizeaza.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Ecografie abdominala
Rating
Website
Medima
Clinica-Verificata
150 Ron
 • Pretul unei Ecografii abdominale este 150 Ron
 • Clinica moderna
 • Personal medical cu experienta remarcabila
 • Echipamente de ultima generatie
 • Ecografii, CT, RMN
 • Investigatii decontate prin CAS
 • Rezultate si consultatii in regim de urgenta
 • Ambient placut si relaxant
Policlinica Astra
170 Ron
 • Pretul unei Ecografii abdominale este 170 Ron
 • Gama vasta de servicii medicale
 • In contract cu CAS
 • Medici cu experienta in ecografie
 • Personal amabil si implicat
 • Se efectueaza numeroase ecografii
RMN Diagnostica
300 Ron
 • Pretul unei Ecografii abdominale este 300 Ron
 • Numeroase investigatii imagistice
 • Ecografii abdominale si multe alte tipuri de ecografii
 • Personal bine instruit si amabil
 • Echipamente ultramoderne cu softuri actualizate
 • Preluare rapida la receptie
 • Bun raport calitate-pret
 • Uneori nu se respecta programarile
Policlinica Medica
200 Ron
 • Pretul unei Ecografii abdominale este 200 Ron
 • Oferta bogata de specialitati medicale
 • Servicii decontate prin CJAS Sibiu
 • Diverse tipuri de ecografii
 • Echipa tanara si dinamica
 • Aparatura de top
 • Curatenie
 • Aglomeratie
 • Timp mare de asteptare
Carpe Diem
200 Ron
 • Pretul unei Ecografii abdominale este 200 Ron
 • Oferta vasta de servicii medicale
 • Personal medical bine pregatit
 • Exigenta in ceea ce priveste masurile de securitate sanitara
 • Numeroase tipuri de ecografii, inclusiv ecografie abdominala
 • Nemultumiri legate de personalul de la receptie
 • Aglomeratie
 • Nu se respecta orele de programare
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Unde poti merge pentru o ecografie abdominala in Sibiu

In continuare iti prezentam un clasament al cabinetelor de ecografie abdominala din Sibiu, ce functioneaza in clinici si centre medicale de renume. Iata cateva detalii despre acestea!

1. Medima

In centrul Medima din Sibiu, se pot efectua numeroase investigatii imagistice, printre care si ecografie abdominala. Echipamentele medicale sunt de ultima generatie, iar cu ajutorul lor se pot efectua examinari de maxima importanta  pentru diagnosticarea si monitorizarea a numeroase afectiuni. La Medima se pot realiza: ecografii pentru diverse parti ale corpului, computer tomograf, RMN, uro-CT si PET-CT whole Body, acesta din urma efectuandu-se atat contra cost, cat si in regim decontat prin CAS. De asemenea, in acest centru te mai poti programa si pentru consultatii in regim de urgenta. Echipa de specialisti este alcatuita din patru medici primari de radiologie si imagistica medicala sau medicina nucleara si un fizician.

Pretul unei ecografii abdominale este de 150 de lei, iar o ecografie de abdomen si pelvis are un tarif de 220 de lei. 

Sunt multe persoane care spun despre acest centru ca este unul foarte bine dotat si modern, in care personalul este atent, amabil si bine pregatit. In aceste conditii, investigatiile se realizeaza in confort si siguranta, dar si intr-o ambianta linistita si relaxanta. De asemenea, pacientii mai spun ca interpretarile sunt prompte si ca imaginile sunt clare, datorita echipamentelor performante, de ultima generatie. 

Vezi parerile pacientilor despre Medima
Vezi Pareri

2. Policlinica Astra

Policlinica Astra ofera acces la o gama vasta de servicii medicale, inclusiv ecografie abdominala. In incinta sa se afla si un laborator de analize medicale, in contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, precum si numeroase specialitati medicale si un centru de fizioterapie. Policlinica a fost infiintata in anul 1999, iar in prezent isi desfasoara activitatea aici peste 40 de medici. In ceea ce priveste serviciul de imagistica, se efectueaza la Astra numeroase ecografii: generale, mamare, genitale, de carotida, de aorta si vase emergente, morfologie fetala, sarcina, transfontanelara, tiroidiana, de sistem arterial sau venos periferic. Ecografia de abdomen poate fi realizata la dr. Olimpiu Florin Achim – medic primar medicina generala si la dr. Mihaela Racheriu, medic primar radiologie imagistica, ambii cu competenta in ecografie.

Ecografia abdominala are un tarif de 170 de lei.

Sibienii sunt, in general, multumiti de serviciile acestei policlinici, spunand ca au fost tratati cu amabilitate si profesionalism. Personalul de la Astra este atent si respectuos, iar medicii sunt vazut ca specialisti bine pregatiti in domeniul lor. De asemenea, pacientii mai apreciaza si ca rezultatele analizelor au fost primite intr-un timp scurt. Unele persoane au fost insa nemultumite ca li s-au anulat unele programari sau ca nu au putut plati cu cardul pentru serviciile de care au beneficiat.

3. RMN Diagnostica

RMN Diagnostica este o retea de centre medicale prezenta in mai multe orase, care a pornit chiar din Sibiu, in 2007, si care pune la dispozitie servicii de ecografie abdominala, dar si alte investigatii imagistice. Echipamentele utilizate in aceasta unitate sunt profesionale, ce dispun de ultima versiune de soft, astfel incat sa permita investigarea oricarei parti a corpului. In Sibiu sunt puse la dispozitie investigatii precum: RMN, osteodensiometrie, radiologie, ecografii. In privinta acestora din urma, se pot efectua ecografii de diverse tipuri, de la ecografie abdominala, mamara sau pentru copii, pana la ecografie Doppler, urologica sau ecografie tiroidiana.

Pretul unei ecografii abdominale este de 300 de lei la RMN Diagnostica Sibiu.

Peste 100 de persoane si-au exprimat parerea pe internet in legatura cu serviciile acestui centru medical, iar majoritatea opiniilor sunt laudative. Sibienii se declara multumiti de mai multe aspecte pe care le-au remarcat aici: preluare rapida la receptie, personal bine pregatit, amabil si eficient, preturi decente. Sunt si persoane care spun ca au asteptat pe hol pentru ca nu se respecta programarile.

4. Policlinica Medica

Policlinica Medica se mandreste cu peste 20 de ani de excelenta in sanatate, venind in sprijinul locuitorilor din Sibiu cu numeroase servicii, de la ecografie abdominala si alte tipuri de ecografii, la consultatii si tratamente in numeroase specialitati: interne, cardiologie, neurologie, ginecologie, endocrinologie, dermatologie, psihiatrie, psihologie etc. Echipa medicala de la aceasta policlinica este numeroasa, tanara si dinamica, iar din ea face parte si dr. Mihaela Moraru, medic specialist radiologie si imagistica medicala, la care se pot efectua ecografii abdomino-pelvine, de parti moi, de tiroida, de artere renale, Doppler arterial sau venos sau ecografie latero-cervicala. 

Tariful pentru o ecografie abdominala este de 200 de lei.

Serviciile acestei policlinici private sunt apreciate in mod diferit de catre sibieni. Unii spun ca au avut parte de organizare ca la spitalele de stat, cu aglomeratie si cozi mari, altii sunt de parere ca sunt conditii bune. Persoanele multumite au mai punctat si ca personalul medical este foarte bine pregatit, amabil si ca se remarca atentia pentru curatenie si ca aparatura este de top.

5. Clinica Medicala Carpe Diem

O alta alegere buna pe care o poti face in Sibiu pentru o ecografie abdominala este Clinica Medicala Carpe Diem. Clinica a aparut pe piata serviciilor medicale din muncipiu in anul 2004 si beneficiaza de o locatie privilegiata, precum si de o oferta vasta de servicii: analize de laborator, alergologie, boli infectioase, examinari permis auto, medicina muncii, medicina interna etc. Printre examinarile ecografice care se efectueaza, se numara atat ecografii abdominale, cat si de sarcina, Doppler. Aceste servicii sunt asigurate de dr. Maria Capatina, medic primar radiologie si imagistica medicala si dr. Livia Tudor, medic specialist radiologie si imagistica medicala.

Pretul pentru ecografia abdominala realizata la Carpe Diem este de 200 de lei. 

Majoritatea pacientilor se declara multumiti de serviciile din aceasta clinica, spunand ca raportul calitate-pret este unul corect si ca personalul este exigent in privinta masurilor de protectie sanitara. Unii au declarat ca sunt clienti de mai multi ani, fiind cuceriti de personalul medical si de dotarile clinicii. Sunt si persoane care spun ca nu recomanda aceasta unitate medicala, din diverse motive: atitudinea nepotrivita a personalului de la receptie, nu se respecta orele de programare, se creeaza aglomeratie.

Concluziile noastre

O ecografie abdominala in Sibiu se poate efectua la mai multe clinici, in care poti gasi medici foarte bine pregatiti si care utilizeaza echipamente moderne. Dupa cum s-a putut observa, sunt opinii si pro, si contra in ceea ce priveste majoritatea acestor clinici, dar, cu toate acestea, se remarca un grad de satisfactie destul de ridicat in ceea ce priveste pregatirea medicilor si eficienta investigatiilor sau a tratamentelor.

Dupa parcurgerea acestui articol, vei putea lua o decizie buna in ceea ce priveste locatia la care sa te programezi pentru o ecografie abdominala, mai ales si ca ai cunostinta despre tarifele unei astfel de examinari, in Sibiu.