Meniu

Ecografie mamara casa de asigurari

Actualizat pe:

O metoda rapida si simpla prin care pot fi diagnosticate problemele mamare este ecografia mamara, iar casa de asigurari va deconta interventia, daca pacienta se prezinta la clinica cu un bilet de trimitere. Rezultatele sunt disponibile pe loc, ceea ce inseamna ca nu va fi nevoie de o asteptare cu sufletul la gura, iar pacienta va sti in ce stare se afla corpul ei.

De cele mai multe ori, interventia este recomandata femeilor care nu au implinit inca varsta de 40 de ani. Ecografia mamara este deosebit de importanta, deoarece face parte din controlul anual pentru prevenirea cancerului la san, chiar daca exista si unele limitari.

Ecografia mamara, casa de asigurari si biletul de trimitere

Pacientele care vor sa apeleze la ecografie mamara prin casa de asigurari, trebuie doar sa urmeze cativa pasi simpli. Mai intai de toate, ea va primi biletul de trimitere de la medicul sau de familie, sau de la un medic specialist. Valabilitatea este de 30 de zile, asa ca oamenii trebuie sa fie atenti cu privire la data limita in care il mai pot folosi.

Pe urma, folosindu-se de biletul respectiv, isi vor face programare la clinica la care isi doresc sa se duca pentru efectuarea interventiei. Bineinteles, inainte de a alege clinica, cei interesati trebuie sa verifice daca serviciile pe care le presteaza pot fi sau nu decontate. Dupa ce programarea este facuta, pacientul nu mai are nimic de facut inafara sa se prezinte la programare in ziua stabilita.

Biletul de trimitere este furnizat in doua exemplare, ceea ce inseamna ca in momentul in care pacientul se duce la programarea pentru ecografie, un exemplar va ramane la furnizorul de servicii medicale, iar celalalt la pacient.

Ce beneficii iti va aduce ecografia mamara prin casa de asigurari?

Cel mai clar beneficiu adus de ecografia mamara prin casa de asigurari este faptul ca pacientii nu vor fi nevoiti sa plateasca pretul interventiei propriu-zise, ci va fi decontat. Mai mult decat atat, ecografia este o metoda sigura, neinvaziva, care nu va provoca niciun fel de durere pacientei si care se va desfasura intr-un interval de 20-40 de minute.

Pacientele care urmeaza sa treaca prin interventie trebuie sa fie constiente de faptul ca acuratetea imaginilor depinde, pe de-o parte, de experienta medicului care se ocupa de interventie si pe de alta parte, de performanta ecografului care este folosit pentru realizarea interventiei.

In ce situatii este recomandata ecografia mamara, casa de asigurari decontand interventia?

Exista mai multe situatii in care o femeie ar putea avea nevoie de o ecografie mamara, prin casa de asigurari, precum durerile mamare care persista, aparitia unor noi noduli mamari, aparitia edemului, a eritemului, scurgerile mamelonare etc. Ecografia mamara prezinta limitari la depistarea microcalcificarilor.

Concluzii

In concluzie, in setul de examinari care fac parte din controlul anual de prevenire a cancerului la san se afla si ecografia mamara, casa de asigurari decontand interventia in cele mai multe cazuri. In acest fel, pacienta isi va putea monitoriza sanatatea fara sa plateasca o suma in plus.