Meniu

Osteodensitometrie Craiova

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

Pe masura ce inaintezi in varsta, densitatea osoasa din organism tinde sa se piarda din ce in ce mai mult, situatie in care medicul de familie sau de specialitate te poate incuraja sa faci osteodensitometrie. In Craiova, din fericire, exista o multime de institutii medicale in cadrul carora se efectueaza astfel de investigatii imagistice, folosind aparaturi si echipamente de ultima generatie. Prin intermediul acestei investigatii, pacientii pot depista din timp daca sufera sau nu de osteoporoza sau daca sunt predispusi la o astfel de afectiune. Investigatia se recomanda mai ales femeilor care se afla la menopauza, dar si celor care au rude apropiate de sange cu o astfel de problema de sanatate.

Daca locuiesti in Craiova, iar medicul ti-a recomandat sa faci aceasta investigatie cat mai curand posibil, te incurajam sa iei in considerare clinicile si cabinetele pe care ti le-am prezentat in cele ce urmeaza. Citeste mai departe si descopera-le pe fiecare in parte.

Ce buget sa pregatesti pentru o osteodensitometrie in Craiova?

La fel ca in cazul oricarei investigatii imagistice, pretul pentru o osteodensitometrie in Craiova difera de la o clinica la alta in functie, in principiu, de calitatea si performanta aparaturilor utilizate. Pentru a afla concret care sunt sumele de bani pe care trebuie sa le pregatesti, parcurge tabelul de mai jos si vezi care sunt tarifele aplicate in orasul tau:

Top Clinici
Top Clinici
Pret Osteodensitometrie
Rating
Website
Centrul Dr. Ianosi
Clinica-Verificata
200 Ron
 • Pret Osteodensitometrie 200 Ron
 • Personal amabil, bine pregatit si competent
 • Clinca organizata, moderna si echipara corect
 • Atmosfera primitoare
 • Aparaturi de ultima generatie
 • Interventii chirurgicale ireprosabile
Clinica Irina
150 Ron
 • Pret Osteodensitometrie 150 Ron
 • Investigatii precise si servicii calitative
 • Colectiv bine pregatit, de incredere si atent
 • Aparaturi performante si moderne
 • Personalul de la receptie este prietenos
 • Atmosfera placuta si primitoare
Policlinica Elga
60 Ron
 • Pret Osteodensitometrie 60 Ron
 • Investigatii, consultatii si servicii calitative
 • Aparaturi si echipamente de ultima generatie
 • Claritate si profesionalism
 • Medici profesionisti si rabdatori
 • Gestionarea deficitara a programarilor
Centrul Vitaplus
70 Ron
 • Pretul pentru Osteodensitometrie porneste de la 70 Ron
 • Servicii si investigatii ireprosabile
 • Aparaturi moderne si echipamente performante
 • Investigatii corecte si precise
 • Echipa medicala bine pregatita
Centrul Camen
100 Ron
 • Pret Osteodensitometrie 100 Ron
 • Investigatii ireprosabile
 • Aparaturi moderne si performante
 • Act medical corect
 • Atmosfera primitoare si prietenoasa
 • Nerespectarea programarilor
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Top 5 clinici specializate in osteodensitometrie in Craiova

Vrei sa apelezi la o clinica specializata in osteodensitometrie in Craiova pentru a efectua investigatia recomandata de medicul specialitate? Atunci ai ajuns exact in locul potrivit, pentru ca, in cele ce urmeaza iti vom prezenta cinci institutii medicale care sunt dotate cu aparaturile necesare, astfel incat investigatia efectuata sa fie precisa si rapida. Iata care sunt variantele pe care ti le-am pregatit mai jos:

1. Centrul Medical Dr. Ianosi

Centrul medical privat Dr. Ianosi este localizat in Oltenia, in Craiova mai precis si este o optiune pe care o poti lua in considerare pentru efectuarea osteodensitometriei la standarde superioare. Unitatea medicala a fost fondata de dr. Simona Ianosi, medic primar dermatolog, doctor in medicina si dr. Gabriel Ianosi, medic primar chirurg, doctor in medicina. Aceasta este echipata cu tehnologie de ultima generatie si de o calitate superioara in ceea ce priveste efectuarea investigatiilor imagistice. Clinica ofera posibilitatea efectuarii osteodensitometriei cu raze X (DXA), masurand densitatea osoasa de la nivelul coloanei lombare, soldului si antebratului, dar si a osteodensitometriei cu ultrasunete, procedura in care nu se folosesc raze X si in care se identifica riscul de dezvoltare a osteoporozei. 

Pretul pentru investigatia de osteodensitometrie cu ultrasunete este de 200 lei.

Clinica este corect organizata, moderna, echipata in mod corespunzator, dispunand de un personal amabil, bine pregatit si competent. Pe langa investigatiile care sunt efectuate intr-o maniera ireprosabila, se remarca si atmosfera primitoare, abordarea prietenoasa a cadrelor medicale, dar si aparaturile de ultima generatie care se afla in dotarile institutiei medicale. In plus, medicii au primit o multime de aprecieri si pentru interventiile chirurgicale pe care le-au efectuat. 

Vezi parerile pacientilor despre Centrul Medical Dr. Ianosi
Vezi Pareri

2. Clinica Irina

Clinica Irina a fost infiintata in anul 2008 si ofera investigatii de osteodensitometrie in Craiova tuturor celor interesati, pentru a afla daca se confrunta cu probleme osoase sau daca sunt predispuse la acestea. Pe langa cabinetele oftalmologice, ortopedice, podologice, kinetoterapeutice, blocul operator si laboratorul de analize, se remarca si prezenta noii achizitii: aparatul osteodensitometru Osteosys. Prin intermediul sau, investigatia paraclinica este efectuata rapid, iar rezultatele obtinute sunt corecte, fiind mult mai usor pentru medici sa stabileasca un diagnostic precis, dar si un plan corespunzator de tratament. Cadrele medicale au o buna pregatire in domeniu, dar si in folosirea tuturor aparaturilor performante, astfel incat sa efectueze investigatii ireprosabile.

Costul aplicat pentru investigatia de osteodensitometrie este de 150 lei.

Clinica medicala este apreciata de majoritatea pacientilor, multumita serviciilor calitative, dar si investigatiilor precise. Colectivul medical este bine pregatit, amabil, de incredere si atent la necesitatile pacientilor, avand acces totodata la aparaturi performante si moderne. Personalul de a receptie este prietenos si saritor, iar atmosfera din cadrul cabinetelor medicale este una placuta si primitoare.

3. Policlinica Elga

Policlinica Elga este o institutie medicala din Craiova pe care o poti lua in considerare si in cadrul carora se efectueaza diverse investigatii de imagistica medicala, printre care se numara si osteodensitometria. Echipamentele si aparaturile care se afla in cadrul policlinicii Elga sunt de ultima generatie si pot genera rezultate precise in urmatoarele domenii de activitate: medicina muncii, medicina interna, laborator de analize medicale, radiologie si imagistica medicala, fizioterapie, oftalmologie si optica medicala, eliberarea de fise medicale. Colectivul este format din medici cu multiple specializari, care asigura tuturor pacientilor posibilitatea de a obtine un diagnostic corect, dar si un tratament personalizat.

Pretul pentru procedura de osteodensitometrie cu ultrasunete este de 60 lei.

Investigatiile, consultatiile si serviciile medicale sunt efectuate la standarde superioare, conform recenziilor postate in mediul online, in cadrul carora si-au exprimat onest parerea cu privire la experientele pe care le-au avut in cadrul policlinicii Elga. Aparaturile si echipamentele utilizate sunt de ultima generatie, iar medicii dau dovada de claritate si profesionalism in actul medical, avand rabdarea necesara de a oferi explicatiile necesare fiecarui pacient in parte. Din pacate, gestionarea programarilor este deficitara.

4. Centrul Medical Vitaplus

Centrul Medical Vitaplus din Craiova desfasoara o activitate multidisciplinara, pacientii avand sansa de a opta pentru investigatii osteodensitometrice la o calitate superioare. Aparatura moderna si performanta contribuie semnificativ la desfasurarea unui act medical ireprosabil. Aparatul folosit pentru osteodensitometrie este Dual Energy Xray Abbsortiometry, care asigura investigatii precise si rezultate corecte. In cadrul acestei clinici se desfasoara osteodensitometrie DEXA sub atenta observatie a personalului medical format din: Iuliana Gheorghita Munteanu, Florentina Popa, Violeta Ancuta, asistenti medicali radiologi. Investigatia se realizeaza la nivelul soldului, coloanei vertebrale si antebratului. 

Pretul pentru o procedura de osteodensitometrie pentru un segment (un antebrat, un col femural, o parte a segmentului lombar) este de 70 lei, pentru doua segmente – 120 lei si pentru trei segmente – 180 lei.

Clinica medicala are un impact pozitiv asupra pacientilor, multumita serviciilor si investigatiilor care sunt efectuate intr-o maniera ireprosabila. Aparaturile sunt moderne, iar echipamentele performante, avand capacitatea de a efectua investigatii corecte si precise. In plus, echipa medicala este formata din specialisti si medici cu o buna pregatire in interpretarea rezultatelor. 

5. Centrul Camen

Centrul Camen este o unitate medicala multidisciplinara din Craiova, care asigura servicii si investigatii la o calitate ridicata, dar si care este corect echipata in ceea ce priveste efectuarea osteodensitometriei la o calitate superioara. Colectivul este plurispecializat, avand o buna pregatire in domeniul de referinta. In ceea ce priveste departamentul de imagistica medicala, cel in care se regaseste si osteodensitometria, isi desfasoara activitatea dr. Gabriela Fantana, medic primar. Aceasta are competenta de a interpreta corect rezultatele primite in urma investigatiei, stabilind un diagnostic corect, dar si un plan eficient de tratament. Aparatul folosit pentru osteodensitometrie foloseste o cantitate redusa de radiatii, iar algoritmul SmartScan permite obtinerea unor imagini clare si la o rezolutie ridicata.

Tariful aplicat pentru o procedura de osteodensitometrie este de 100 lei.

Centrul medical din Craiova este bine privit de pacienti, multumita calitatii superioare de care beneficiaza. Investigatiile efectuate prin intermediul aparaturilor moderne si performante sunt ireprosabile, actul medical desfasurat de colectiv este unul corect si adaptat in functie de necesitatile pacientilor, iar atmosfera este una primitoare si prietenoasa. Cu toate acestea, sunt intampinate dificultati in respectarea programarilor.

Concluzii

Osteoporoza este o afectiune care afecteaza un numar tot mai ridicat de persoane in prezent, cele mai vizate fiind femeile care intra la menopauza, situatia in care osteodensitometria in Craiova devine o investigatie obligatorie. In articolul de mai sus iti prezentam cinci cele mai frecventate si apreciate institutii medicale din oras, care sunt dotate cu toate echipamentele necesare astfel incat sa beneficiezi de o investigatie ireprosabila.