Meniu

Osteodensitometrie Iasi

Actualizat pe:
Scris de Dr. Laura Grosu

O fractura in urma unui traumatism minor, menopauza precoce sau inconvoierea coloanei vertebrale sunt cazuri in care persoanele respective trebuie sa efectueze o investigatie de osteodensitometrie, in Iasi aceasta realizandu-se in cinci clinici medicale. Acest test de masurare a densitatii minerale osoase este relevant pentru diagnosticarea osteoporozei, folosind o tehnica imagistica numita DEXA – absorbtiometrie cu energie duala cu raze X.

In articol, vei descoperi cateva clinici unde poti efectua analiza DEXA, pretul investigatiei si alte informatii importante despre acest serviciu medical oferit in Iasi.  

Cat costa o osteodensitometrie in Iasi

Testul de osteodensitometrie variaza, in Iasi, in functie de diversi factori: numarul de segmente analizate, echipamentul utilizat, clinica, medicii care o realizeaza. In acest tabel sunt consemnate tarifele investigatiei pentru fiecare clinica.

Top Clinici
Top Clinici
Pret Osteodensitometrie
Rating
Website
MediBlue
Clinica-Verificata
110 Ron
 • Pretul pentru Osteodensitometrie porneste de la 110 Ron
 • Centru medical multidisciplinar
 • Locatie accesibila
 • Medici cu experienta
 • Aparatura moderna
 • Doi medici endocrinologi care efectueaza osteodensitometrie
 • Telemedicina si servicii medicale la domiciliu
 • Buna organizare a activitatii
Dorna Medical
100 Ron
 • Pretul pentru Osteodensitometrie porneste de la 100 Ron
 • Numeroase specialitati medicale
 • Centru de imagistica
 • Osteodensitometrie – DXA gratuit sau cu plata
 • Echipamente medicale moderne
 • Competente eficiente in comunicare cu pacientii
 • Raport avantajos calitate-pret
Arhimed
90 Ron
 • Pretul pentru Osteodensitometrie porneste de la 90 Ron
 • Explorari imagistice si radiologice
 • Medici primari si specialisti cu experienta
 • Osteodensitometrie
 • Personal profesionist si amabil
 • Nu se respecta programarile
 • Preturi mari
Elytis Hospital
130 Ron
 • Pretul pentru Osteodensitometrie porneste de la 130 Ron
 • Numeroase specialitati medicale si chirurgicale
 • Tehnologie si echipamente medicale de ultima generatie
 • In contract cu CNAS
 • Osteodensitometrie DXA
 • Medic care detine acreditare internationala pentru interpretarea osteodensitometriei
 • Programarile nu se respecta
 • Preturi mari
Providenta
80 Ron
 • Pretul pentru Osteodensitometrie porneste de la 80 Ron
 • Aparat performant pentru efectuarea osteodensitometriei
 • Trei medici primari de radiologie-imagistica
 • Conditii bune de cazare
 • Timp mare de asteptare
 • Dificultati in realizarea programarilor
Clinica-Verificata Clinica Verificata med.ro
Badge-Specializare-Principala Badge de Specializare Principala
Cel-mai-bun-pret Cel mai bun pret

Top 5 clinici cu serviciu de osteodensitometrie in Iasi

Sunt cinci clinici si spitale private in Iasi in care se realizeaza investigatia de osteodensitometrie pentru evaluarea si monitorizarea sanatatii oaselor la femei si barbati. Iata un clasament al acestor unitati medicale!

1. Policlinica MediBlue

In Policlinica MediBlue din Iasi poti efectua osteodensitometrie in cadrul cabinetului de endocrinologie unde activeaza dr. Anca-Maria Gociman si dr. Mirela Claudia Nechita, medici specialisti endocrinologi. Testele se realizeaza cu un osteodensitometru cu o tehnologie noua – REMS (Radiofrequency Echographic Multi Spectometry), care foloseste semnale de radiofrecventa, fara radiatii si prin care se efectueaza screening-ul osteoporozei si al osteopeniei. Aceasta policlinica a fost infiintata in anul 2017 si reuneste peste 20 de specializari. Serviciile sunt puse la dispozitie in cadrul clinicii, dar si prin telemedicina sau la domiciliu. 

Pretul unei osteodensitometrii este de 110-170 de lei.

Despre aceasta policlinica, iesenii au notat in mediul online numeroase aprecieri: medicii sunt bine pregatiti si amabili, personalul de la receptie ofera toate informatiile solicitate cu profesionalism. Un alt lucru pe care oamenii il apreciaza in aceasta locatie este diversitatea specialitatilor medicale. Sunt si persoane care spun ca preturile sunt corecte si decente, dar si ca se respecta orele de programare.

Vezi parerile pacientilor despre Policlinica MediBlue 
Vezi Pareri

2. Dorna Medical

In centrul de imagistica al clinicii Dorna Medical din Iasi se efectueaza si osteodensitometrie, de luni pana sambata, atat gratuit, cat si cu plata. Clinica se afla in contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, astfel ca atat investigatia de osteodensitometrie – DXA, cat si cele de RMN, computer tomograf si radiografiile se pot efectua gratuit, pe baza biletului de trimitere. Dorna Medical este o retea de laboratoare, centre de imagistica si policlinici care a intrat pe piata in 1998 si care s-a impus in nordul tarii drept unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii medicale private.  

Testul de osteodensitometrie costa 100-190 de lei.

Serviciile acestei clinici sune evaluate de pacienti ca fiind la superlativ. Personalul centrului medical este bine pregatit, comunica in mod civilizat si profesionist cu pacientii, iar raportul calitate-pret este considerat avantajos de catre pacienti. Atat serviciile laboratorului de analize medicale, cat si cele ale centrului de imagistica si ale cabinetelor medicale sunt apreciate de ieseni pentru buna organizare, serviciile prompte si pentru aparatura de ultima generatie.

3. Arhimed

In Centrul Arhimed din Iasi serviciile acopera majoritatea explorarilor imagistice si radiologice de rutina, inclusiv osteodensitometrie. Echipa de specialisti este alcatuita din noua medici primari si specialisti, coordonati de dr. Oana Arhire, medic primar radiologie si imagistica medicala ce a adus ecografia musculoscheletala in regiunea Moldovei si care, de 25 de ani, se afla in slujba iesenilor, pentru a-i ajuta in diagnosticarea si monitorizarea cazurilor simple sau mai complexe ce tin de patologia osteoarticulara. 

Costul unei osteodensitometrii este de 90-200 de lei.

Pentru multi ieseni, centrul Arhimed este locul in care au beneficiat de servicii medicale oferite de personal profesionist si amabil si de un diagnostic corect. Calitatea serviciilor, rapiditatea, seriozitatea si buna organizare se datoreaza muncii in echipa si coordonarii dr. Oana Arhire, dupa cum sustin unii pacienti. Sunt insa si persoane care spun ca nu se respecta programarile sau ca preturile sunt nejustificat de mari.

4. Elytis Hospital

Screening-ul de osteodensitometrie se realizeaza la Elytis Hospital Iasi in 5-10 minute de catre un medic radiolog care elaboreaza un raport pe baza istoricului medical al pacientului si al masuratorilor densitatii osoase, decizand daca este nevoie de tratament pentru osteoporoza. Examinarea foloseste un nivel redus de radiatii si este cea mai precisa metoda prin care se masoara densitatea osoasa. Ariile de scanare sunt: coloana lombara, antebratul, femurul proximal sau intregul corp. Dr. Ioana Hristov, medic specialist endocrinologie si medic specialist diabet zaharat, nutritie si boli metabolice detine acreditare internationala ISCD (International Society for Clinical Densitometry) in interpretarea osteodensitometriei, inca din anul 2015. Medicul are numeroase participari la congrese si cursuri in tara si in strainatate, pe teme de endocrinologie, diabet, obezitate, chirurgia obezitatii etc.  

Tariful pentru osteodensitometrie este de 130-200 de lei.

Pentru profesionalismul, seriozitatea si amabilitatea de care a dat dovada fata de pacienti, personalul medical de la Elytis Hospital este apreciat in recenziile de pe internet la adresa institutiei medicale. De asemenea, multi spun ca au beneficiat de conditii bune in spital si ca saloanele sunt curate si aerisite. Sunt insa si ieseni care spun ca au avut parte de o experienta neplacuta in locatie, din cauza personalului de la receptie, care ar fi slab pregatit, a nerespectarii  programarilor si a preturilor mari.

5. Providenta

In centrul de imagistica al Spitalului Providenta din Iasi, dar si in cel al Policlinicii Providenta, se afla un aparat performant pentru efectuarea osteodensitometriei. Testul DXA este efectuat de trei medici: dr. Raluca Plesca, dr. Geta Flavia Luca si dr. Simona Andreea Hapau, medici primari radiologie-imagistica medicala. Spitalul Providenta a fost inaugurat in anul 2008, fiind primul din cadrul Bisericii si avand o structura avizata de Ministerul Sanatatii.

Pentru pentru osteodensitometrie variaza intre 80 si 160 de lei.

Opiniile sunt impartite in randul pacientilor in ceea ce priveste calitatea serviciilor oferite de Spitalul Providenta. Unii ieseni sunt de parere ca medicii sunt dedicati misiunii lor si ca sunt bine pregatiti si implicati, iar conditiile de cazare si masa sunt impecabile. Alti oameni, insa, se plang ca timpul de asteptare este foarte mare pe holurile spitalului sau ca nu se raspunde la telefonul  pentru programari.

Concluziile noastre

La efectuarea unei investigatii de osteodensitometrie in municipiul Iasi, poti lua in considerare aceste cinci clinici prezentate in articol. In cadrul lor, functioneaza centre de  radiologie si imagistica medicala, cabinete de endocrinologie sau cabinete de ortopedie in care se pot realiza aceste teste pentru evaluarea starii de sanatate a oaselor. 

Medicii cu experienta si echipamentele de ultima generatie din aceste clinici fac diferenta in ceea ce priveste calitatea rezultatelor si precizia diagnosticului de osteoporoza sau osteopenie.