Meniu

Epilare definitiva contraindicatii

Actualizat pe:

Pentru a raspunde direct intrebarii tale, conform informatiilor oferite de catre specialistii din domeniu, printre pregatirile aferente se regaseste si faptul ca trebuie sa te razi inainte de epilare definitiva. La momentul actual, exista numeroase indicatii de care trebuie sa se tina cont pentru ca procedeul sa se poata desfasura in conditii cat mai bune si, implicit, pentru ca rezultatele obtinute sa fie pe masura asteptarilor create. Asadar, in articolul de fata au fost selectionate toate aspectele esentiale pe care orice client va fi nevoit sa le ia la cunostinta inainte de a da startul intregului proces.

Aspecte de care sa tii cont atunci cand trebuie sa te razi inainte de epilare definitiva

Cu toate ca ti-ai primit deja raspunsul cu privire la intrebarea daca trebuie sa te razi inainte de epilare definitiva, exista anumite aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi sa pui in practica aceasta actiune:

1. Nu trebuie sa te razi in ziua in care are loc lucrarea

Pentru ca rezultatele sa fie cat mai benefice si, implicit, sa nu apara efecte adverse nefavorabile, este important ca pielea din zona vizata sa nu fie iritata sau ranita inainte de inceperea procedurii. Prin urmare, parul va trebui sa fie ras cu una, doua sau chiar trei zile inainte de a lua parte la tratamentul respectiv, in acest fel pielea avand posibilitatea de a fi tratata in cazul aparitiei unor inconveniente.

2. Incearca sa indepartezi cat mai multi folicuri de par cu putinta

Pentru ca laserul sa poata lucra cu eficienta maxima, el are nevoie ca pielea din zona respectiva sa fie cat mai putin acoperita cu foliculi de par, acestia putand sa ingreuneze parcurgerea procesului. Prin urmare, se recomanda ca parul sa fie ras cu multa rabdare si fara ca lama sa fie apasata intens pe piele, pentru a se evita, pe cat posibil, aparitia ranilor. In cazul in care simti ca nu poti sa indepartezi toti foliculii din zona, nu trebuie sa te panichezi sau sa te ingrijorezi. Inainte de inceperea procedeului, medicul coordonator va analiza zona respectiva si va rade el insusi parul ramas daca considera ca acesta ar putea interfera cu lucrarea laserului.

3. Foloseste o spuma de ras calitativa

Este important ca pielea sa fie cat se poate de hidratata inainte de inceperea procedeului, in caz contrar existand posibilitatea de aparitie a unor mancarimi sau iritatii destul de consistente. Prin urmare, se recomanda sa se apeleze la o spuma de ras care sa poata, atat facilita activitatea de indepartare a parului, cat si mentine pielea hidratata.

4. Consulta-te cu medicul specialist

Inainte de a incepe procedura, orice client trebuie sa treaca printr-o sedinta de consultatie, unde va fi stabilit daca acesta poate fi considerat eligibil pentru a lua parte la epilarea definitiva cu laser. Avand experienta in domeniu, cadrul medical va sti ce produse sa recomande pentru momentul cand va trebui sa te razi.

In concluzie, dupa cum a fost evidentiat inca din primele randuri ale articolului, orice persoana trebuie sa se rada inainte de a lua parte la epilarea definitiva cu laser. Cu toate acestea, pentru a se evita posibilitatea aparitiei unor potentiale efecte secundare nedorite, trebuie sa se tina de cele 4 aspecte mentionate pe parcursul articolului.